Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het wiel opnieuw uitvinden

Cycli en niveaus van leiderschap

Gebonden Nederlands 2012 9789490211004
Verkooppositie 4438Hoogste positie: 4438
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In ‘Het Wiel Opnieuw Uitvinden’ laat leiderschapstrainer Manfred van Doorn op een speelse manier zien welke patronen telkens terugkeren en hoe we deze cycli kunnen gebruiken om ons persoonlijk en wereldwijd te ontwikkelen naar een hoger niveau van geluk, inzicht en leiderschap.

“Verplichte kost voor iedere zichzelf serieus nemende leider. En natuurlijk ook voor zichzelf niet zo serieus nemende leiders…”
Eric Verwaal, Secretaris van de Koningin

“Dit is een van die zeldzame (management)boeken waarin kunst en wetenschap, vormgeving en presentatie zich in harmonie met elkaar verzoenen. Kern van dit meesterlijk uitgedachte en briljant vormgegeven (foto)boek is het durven denken in zowel rechte lijnen als in cycli, waardoor de eenmaligheid van de lijn evenals de oneindigheid van de cirkel worden erkend als basismodel van ontwikkeling en transformatie (en daarmee vooruitgang en groei). Het wielmodel of het Double Healix-model van de auteur, psychotherapeut, divergent managementdenker en mentaal altruïst, verbeeldt op ongekend creatieve, erudiete en kosmopolitische manier de denkwijze van up-cycling (het wiel opnieuw uitvinden).”
– boekrecensie NBD/Biblion

“…verrukkelijke combinatie van beeldende woorden en meer dan duizend woorden-vertellende beelden. Voor ons in de jeugdzorg is het extra waardevol dat de reis ditmaal in de vroege jeugd begint en talloze transformatiemogelijkheden behandelt.”
Mariënne Verhoef, Raad van Bestuur, Spirit! Jeugdzorg Amsterdam

Specificaties

ISBN13:9789490211004
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:300
Uitgever:Double Healix
Druk:1
Verschijningsdatum:1-1-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Manfred van Doorn

Manfred van Doorn is auteur, publiek spreker en (inter)nationaal leiderschapstrainer. Manfred startte zijn loopbaan als psycholoog-psychotherapeut en schoolde na twintig jaar om richting leiderschaps- en organisatieontwikkeling. Hij gebruikt zijn grote ervaring, mensenkennis en humor om leiders te helpen hun talenten dienstbaar te maken voor het grotere geheel. Hij heeft als missie om met behulp van het Double Healix Leiderschapsmodel een verbindende kracht in de wereld te versterken. Manfred is meester in het hanteren van paradoxen en het inclusief denken. Als filmkenner werkt Manfred met een internationaal team aan het ontwikkelen van MovieLearning, een online leeromgeving op basis van filmbeelden en verhalen aan de hand van het Double Healix model. Deze benadering biedt emotioneel aansprekende en intellectueel prikkelende leerwegen voor organisatie- en leiderschapsontwikkeling, maar ook voor teamwork, storytelling, opvoeding, relationele vaardigheden en de ontwikkeling van een duurzame samenleving. Boeken van Manfred’s hand zijn: ‘Flitsen van het sublieme. Acht manieren om met behulp van tegenstellingen tot een intenser bewustzijn te komen’, 'Het wiel opnieuw uitvinden. Cycli en niveaus van leiderschap’, ’This is the and. De toekomst voor beginners’ (dat hij samen met zijn zoon Victor van Doorn schreef), 'Zin in opvoeden. Behoeften, deugden, duurzaamheid’, 'Loopbaanladders en wereldbanen’ (i.s.m. met Caroline Wiedenhof) en ‘Stuur zelf je team. Double Healix Triple-T teamontwikkeling’ (i.s.m. Rozemarijn Dols).

Andere boeken door Manfred van Doorn

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het wiel opnieuw uitvinden