Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Welke mens wil je zijn?

de weg van de mens, zeven verhalen - de levensstijlactivist

Paperback NL 2015 9789490384166
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Welke mens wil je zijn?

Sterckx, A. & Vandamme, R. (2015). Welke mens wil je zijn? Gent: Ecologize. ISBN: 9789490384166, NUR 130, 70p.

We hebben er voor gekozen het laatste deel van het boek Goddelijk Wild dat bestaat uit twee essays ook afzonderlijk uit te geven. Daarmee willen we een doelgroep bereiken van lezers die geen interesse hebben in het lezen van een verhaal, maar wel houden van een maatschappijkritisch, filosofisch en spiritueel werk.

We hebben geen wijzigingen aangebracht in vergelijking met de essays in Goddelijk Wild, wel een titel toegevoegd om beide essays te duiden.

Met dit werk, bestaande uit twee essays, word je uitgenodigd om mee na te denken over de vraag 'Welke mens wil je zijn?'. Alhoewel dit geen alledaagse vraag lijkt, sluimert er in onze huidige levenservaring een onrust die een existentieel karakter heeft. Hoe we ons verhouden met de maatschappij, de natuur en de mens, zijn onderwerp geworden van reflectie.

Het er samen over hebben, helpt je tot rust komen en een zinvol leven te leiden in een hectische maatschappij en een wereld in transitie.

Het eerste essay, De weg van de mens, zeven verhalen, bestaat uit het onderscheiden en beschrijven van zes verhalen die je vandaag de dag her en der kunt horen. Bij elk verhaal beschrijven de auteurs wat het inhoudt en hoe ze zich er mee verhouden. Het zevende verhaal is een voorstel om te vertrouwen op de modus van het wandelen - al wandelend en dialogiserend door het leven.

Het tweede essay, De levensstijlactivist, beschrijft een profiel van een mens die wil deel zijn van deze wereld en zijn verantwoordelijkheid opneemt om via zijn levensstijl bij te dragen aan een wereld waarin hij wil leven. In het essay worden zeven kenmerken opgesomd hoe je via je eigen levensstijl zingevend kunt bezig zijn.

Specificaties

ISBN13:9789490384166
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:Ecologize
Verschijningsdatum:18-12-2015
Hoofdrubriek:Schoolboeken

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Welke mens wil je zijn?