Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Aan de slag met Policy Governance

Naar integer en doelgericht toezicht en bestuur

Paperback Nederlands 2016 9789490463496
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het Policy Governance-systeem biedt een heldere scheiding van verantwoordelijkheden van bestuur en toezichthouders. Dit handboek geeft een overzicht van de belangrijkste principes van Policy Governance en de werkwijze van dit systeem. Ook biedt het praktische tips en tools om een proces in te richten, dat het best bij de eigen organisatie past. Voor bestuurders en toezichthouders van non-profitorganisatie die met Policy Governance gaan werken of overwegen om dat te doen.

'De vraagstukken en dilemma’s van public governance tekenen zich steeds scherper af. Er is sprake van rolverwarring bij interne toezichthouders en bestuurders, onduidelijkheid over het eigenaarschap van de organisatie en vaak onderling conflicterende belangen van begunstigden en stakeholders. Policy Governance brengt een heldere scheiding aan van verantwoordelijkheden en taken in het samenspel tussen intern toezicht en bestuur. Het helpt te redeneren vanuit 'de bedoeling' van de organisatie: welke resultaten zijn gewenst, voor wie? Dit boek geeft naast een heldere en praktische uiteenzetting over het werken met Policy Governance, ruimte voor vragen, twijfels en kritische noten.' - Prof. dr. Edith Hooge, vice-decaan en hoogleraar 'Boards and governance in education', TIAS Business School.

'Door Policy Governance gaat het gesprek met de Raad van Toezicht niet alleen over bedrijfsvoering maar ook over de inhoud. Het helpt bestuurder en toezichthouder in het vasthouden van de eigen rol. Het belangrijkste is misschien wel dat de toezichthouder het handelen van de bestuurder toetst aan zijn eigen overwegingen, wat de raad zicht geeft op de kwaliteit van het bestuur.' - Marten Elkerbout, bestuurder Stichting Spaarnesant, Haarlem.

'Policy Governance stimuleert het nemen van verantwoordelijkheid binnen de hele organisatie en dat past binnen een pedagogische omgeving.' - René van Harten, voorzitter college van bestuur, Stichting Trinamiek.

Specificaties

ISBN13:9789490463496
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Mediawerf
Druk:1
Verschijningsdatum:4-10-2016
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Aan de slag met Policy Governance
Christel Deckers | 16 november 2016
Aan de slag met Policy Governance is een praktisch handboek en een logisch vervolg op het boek Policy Governance. Caroline Olivier liet zich hierbij inspireren door John Carter met zijn boek Boards that make a Difference (1995).
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Aan de slag met Policy Governance