Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Goede Raad voor Commissarissen

21 inzichten voor toezichthouders en bestuurders

Gebonden Nederlands 2018 9789490463625
Verkooppositie 2058Hoogste positie: 116
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Toezichthouden is al lang niet meer iets dat 'je er bij doet'. Het is een vak. Met verschillende disciplines die de toezichthouder zich eigen moet maken. Dat kan specialistische kennis betreffen, maar vooral ook gaan over niet-alledaagse invalshoeken, zoals de persoonlijkheid van de toezichthouder, de mechanismen die samenhangen met de werking van het brein, het gedrag en cultuur in een team, of het samenspel met stakeholders.

In 21 kernachtige hoofdstukken staan de auteurs stil bij datgene dat de commissaris, toezichthouder of bestuurder kenmerkt, namelijk het menselijke. Ieder hoofdstuk maakt zichtbaar dat zowel het positieve als het feilbare gedrag verklaarbaar is, wellicht zelfs wel logisch is. Zo zijn wij nou eenmaal 'gebakken'. Het gedrag wordt verklaard vanuit de sociale wetenschap, filosofie of spirituele bronnen. Met dit boek beogen we inzicht te geven in potentiële valkuilen, die onlosmakelijk aan onszelf verbonden zijn. En waar we dus allemaal kunnen intuinen.

Goede Raad voor Commissarissen belicht daarnaast best practices, specifiek voor commissarissen, toezichthouders en bestuurders, die bedoeld zijn om in de dagelijkse praktijk van toezicht en bestuur handvatten te geven om de grootste klippen te kunnen omzeilen. Deze best practices helpen om alert dat vak te kunnen uitoefenen. Op individueel en teamniveau.

Goede Raad voor Commissarissen is een initiatief van Puck Dinjens en bevat 21 verschillende inzichten. De auteurs hebben ervaring als toezichthouder en/of bestuurder, zijn wetenschapper, publicist of hebben een eigen (governance) adviespraktijk.

Specificaties

ISBN13:9789490463625
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:160
Uitgever:Mediawerf
Druk:1
Verschijningsdatum:12-9-2018
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
GOEDE RAAD voor commissarissen - 'Een prestatie van formaat'
Frank van Kuijck | 13 februari 2019
Good governance is een onderwerp dat volop in beweging is. De eisen en verwachtingen van de samenleving worden immers groter, claims zijn aan de orde van de dag, (technologische) ontwikkelingen gaan exponentieel snel én de toekomst is niet te voorspellen. Je zal dan maar toezichthouder zijn of worden… Wie heeft daar nog interesse in.?
Lees verder
recensie
Goede Raad voor Commissarissen - 'Bewijst dat goede raad niet duur hoeft te zijn'
Christel Deckers | 1 november 2018
Dat goede raad niet duur hoeft te zijn bewijst de prijs van het boek met de titel Goede Raad voor Commissarissen, namelijk 24,95 euro.
Lees verder
recensie
Goede Raad voor Commissarissen - 'Kan helpen valkuilen te vermijden'
Liesbeth Tettero | 16 oktober 2018
Commissarissen, toezichthouders en bestuurders zorgen ervoor dat een organisatie de juiste keuzes maakt en op koers blijft. Dat gebeurt al lang niet meer tijdens gemoedelijke vergaderingen onder het genot van een sigaar en een glas cognac.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Inhoudsopgave

Voorwoord
Introductie

Deel I: Wat zich afspeelt in het brein van de toezichthouder en bestuurder

Deel II: Dynamiek tussen de Raad en de belanghebbenden

Nawoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Goede Raad voor Commissarissen