Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789491073663. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Handboek Ruimtelijke Ordening & Bouw

Op weg naar het Omgevingsrecht

Paperback Nederlands 2017 9789491930829
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Het Handboek Ruimtelijke Ordening & Bouw (zesde druk) geeft een heldere en actuele beschrijving van het systeem van de Wro, Wabo en Chw en blikt vooruit naar de Omgevingswet.

Bij de beschrijving zijn trends uit de jurisprudentie meegenomen. Onderlinge verbanden tussen deze drie wetten worden beschreven. Centraal staat de bedoeling van de wetgever en de invulling die daaraan wordt gegeven door de praktijk en de jurisprudentie. Elk hoofdstuk sluit af met kanttekeningen voor de praktijk.

Het boek behandelt en vergelijkt de ruimtelijke instrumenten uit de Wro, Wabo en de Chw. Daarmee kan de gebruiker zich een beter oordeel vormen welke procedure in de praktijk het meest geschikt is voor een bepaalde casus.

Aan de orde komen ook: het kostenverhaal, de tegemoetkoming in de planschade, de hogere kostenregeling, toezicht en handhaving en de digitalisering en standaardisering. De rechtsbescherming van de verschillende besluiten is schematisch in beeld gebracht. Tenslotte blikt hoofdstuk 13 vooruit naar de Omgevingswet.

Kortom, met het Handboek RO en Bouw heeft u een standaardwerk te pakken dat u zowel door de theorie en de praktijk loodst.

Specificaties

ISBN13:9789491930829
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:670
Druk:6
Verschijningsdatum:4-4-2017
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Omgevingsrecht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over T.H.H.A. van der Schoot

Mr. T.H.H.A. van der Schoot is werkzaam als zelfstandig adviseur onder de naam Van der Schoot Advies op het gebied van ruimtelijk ordeningsrecht, subsidierecht en bestuursrecht.

Andere boeken door T.H.H.A. van der Schoot

Inhoudsopgave

Zie het inkijkexemplaar voor de inhoudsopgave

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek Ruimtelijke Ordening & Bouw