Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Opsoek naar Ubuntu

Zuid-Afrika onder mijn huid

Paperback Nederlands 2018 9789491757648
Verkooppositie 2303Hoogste positie: 2303
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Veel mensen in de westerse wereld verlangen naar nieuw spiritueel houvast. Onze materiële behoeftes worden prima vervuld, maar op het immateriële vlak zoeken we naar antwoorden op vragen als: Hoe gaan we met elkaar om? Wat verbindt ons? Hoe zorgen we voor de aarde?

In dit boek gaat Annette Nobuntu Mul op zoek naar de betekenis van Ubuntu, het eeuwenoude filosofische concept uit Zuidelijk Afrika. Ubuntu werd wereldberoemd door verzoeners als Nelson Mandela en Desmond Tutu, die het gedachtengoed op indrukwekkende wijze in de praktijk brachten na het afschaffen van de Apartheid in Zuid-Afrika.

Via persoonlijke ontmoetingen en ontroerende reportages neemt Nobuntu Mul de lezer aan de hand, in een ontdekkingstocht naar de essentie van Ubuntu. Ze spreekt de gevangenbewaarder van Mandela, de dochter van Tutu en de moordenaars van de studente Amy Biehl, die van verzoening hun levenswerk hebben gemaakt. Ze verbindt die inzichten met westerse alledaagsheden als arbeidsconflicten, familieruzies en echtscheidingen en ze laat op indringende wijze zien hoe waardevol altruïsme, compassie en respect kunnen zijn.

Annette Nobuntu Mul is oprichter van Ubuntu Society en voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland. Ze is coach, psychotherapeut, opleider en spreker.

"Een boek ontstaan uit de liefde voor een complex land met veel schoonheid en harde tegenstellingen. Een land dat zichzelf nog moet leren kennen en een van de sleutels daarvoor ligt in de Ubuntu gedachte. Een gedachte die de afgelopen twintig jaar flinke averij heeft opgelopen door de politieke realiteit. Maar ook een gedachte die zo sterk is dat ze elke realiteit zal overleven.
En tenslotte... een gedachte die wereldwijd omarmd zou moeten worden om oorlog en conflict de wapens uit handen te slaan." - Stef Bos, zanger en acteur

"In her writing, Annette reflects her sincere understanding of Ubuntu in referencing the people of South Africa. The world will be richer for it." - Desmond Tutu, emeritus aartsbisschop en Nobelprijswinnaar

Specificaties

ISBN13:9789491757648
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:11-7-2018
ISSN:

Expertrecensies (1)

MEER Moois - Opsoek naar Ubuntu – Leerzaam en indringend
Elly Stroo Cloeck | 29 januari 2019
Kunnen we de eeuwenoude filosofie van menselijkheid uit Zuid-Afrika gebruiken om ecologische duurzaamheid en sociale ongelijkheid aan te pakken? Dit leerzame en indringende boek geeft inspiratie!
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Opsoek naar Ubuntu - Wat managers kunnen leren van Mandela
Annette Nobuntu Mul 18 juli 2018 We staan in onze samenleving en organisaties voor complexe sociale vraagstukken die we niet meer opgelost lijken te krijgen met individualisering, gefragmenteerd denken, protocollering, afsplitsing en vergelding.

Over Annette Nobuntu Mul

Annette Nobuntu Mul is oprichter van Ubuntu Society en voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland. Ze is coach, psychotherapeut, opleider en spreker.

Andere boeken door Annette Nobuntu Mul

Inhoudsopgave

Foreword - door Prof.Dr. Mogobe Ramose
Ubuntu - Het pad van gedeelde menselijkheid
Zielsopdracht

1. Zuid-Afrika - bakermat van UBUNTU
2. UBUNTU en spiritualiteit
3. UBUNTU - vergelding of verzoening
4. UBUNTU - herstelrecht of verzoening
5. UBUNTU en vergeving
6. UBUNTU en onderwijs
7. UBUNTU en leiderschap vanuit menszijn
8. UBUNTU - ondernemerschap en de kracht van de gemeenschap
9. UBUNTU - hoop, geloof en liefde na apartheid
10. UBUNTU - diversiteit en co-creatie
11. UBUNTU en Moeder Aarde
12. Leven vanuit UBUNTU

-Siyabonga, enkosi kakhulu, thank you, baie dankie
-Nawoord
-Ere wie ere toekomt
-Verklaring

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Opsoek naar Ubuntu