Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Nadeelcompensatie

Jurisprudentie 2013 - 2014

Paperback Nederlands 2014 9789491930034
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Nadeelcompensatie; jurisprudentie 01.01.2013 - 01.01.2014' geeft een thematisch inzicht in nadeelcompensatie door de samenvatting en rangschikking van relevante jurisprudentie. Het brengt aan de hand van een groot aantal uitspraken de actuele stand van de rechtspraak fijnmazig in kaart. Actuele en verrassende ontwikkelingen worden uitgelicht.

Elk overheidsorgaan verricht met grote regelmaat handelingen die gericht zijn op het algemeen belang. Ook rechtmatig overheidshandelen kan voor burgers en bedrijven naast voordelen ook nadelen hebben. Als door zo'n nadeel sprake is van schade kan deze schade in bepaalde gevallen vergoed worden onder de noemer nadeelcompensatie.
Nu - dat is per mei 2014 - geldt voor compensatie van nadeel door rechtmatig overheidshandelen nog geen specifieke wettelijke regeling in formele zin. Ook zonder specieke wettelijke regeling kan de overheid gehouden zijn de nadelen van een overheidshandeling te compenseren. Voor de beoordeling van nadeelcompensatie vormt de jurisprudentie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: AbRS) een toetsingskader.

Met dit boek kunt u de relevante jurisprudentie per thema terugvinden. De praktijk kijkt uit naar de vervolguitspraak inzake Wouwse Tol. Intussen laat een aantal uitspraken de AbRS in 2013 al een nuancering zien naar aanleiding van de uitspraak inzake Wouwse Tol (2012). Zoals de spraakmakende jurisprudentie over nadeelcompensatie wegens de afsluiting van de Hollandse Brug, de herinrichting van het stadscentrum van Vlissingen en kustversterking. Kortom: in 2013 heeft de AbRS een aantal belangwekkende uitspraken over nadeelcompensatie gedaan, onontbeerlijk voor de dagelijkse praktijk van adviseurs en overheidsorganen.

Deze uitspraken zijn in Nadeelcompensatie, jurisprudentie 2013 samengevat en gerangschikt op thema. Bij tussenuitspraken uit 2013 verwijzen de auteurs (waar van toepassing) in een voetnoot naar de vervolguitspraak onder vermelding van vindplaats/zaaknummer. Het boek biedt adviseurs en overheidsorganen een actueel en overzichtelijk naslagwerk waarin belangrijke rechtspraak op overzichtelijke wijze in kaart is gebracht en is daarmee onmisbaar voor de beoordeling van aanvragen om nadeelcompensatie.

Specificaties

ISBN13:9789491930034
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:150
Druk:1
Verschijningsdatum:12-9-2014
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Tineke ten Have

Mr. Tineke ten Have RT is verbonden aan Ten Have Advies te Bentveld. Zij geeft advies op het gebied van onteigening, planschade, erfpacht en taxaties o.g..

Andere boeken door Tineke ten Have

Over Jolande Thoonen

Jolande Thoonen is als jurist werkzaam bij Arcadis Legal Consultants. Ze is gespecialiseerd in grondbeleid in ruime zin en ruimtelijke ordening. Zij adviseert gemeenten over de mogelijkheden van het strategisch inzetten van grondbeleidsinstrumenten en over overeenkomsten.

Andere boeken door Jolande Thoonen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nadeelcompensatie