Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Veranderen zonder weerstand

De verborgen krachten van identiteit en cultuur

Paperback Nederlands 2017 9789492221735
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Ieder relevant veranderinitiatief heeft een oorzaak buiten de organisatie. De veranderde externe omstandigheid krijgt een vertaling in aanpassingen binnen de organisatie in termen van processen, hulpmiddelen en ten slotte in termen van gedrag en cultuur. Een verandering werkt van buiten naar binnen. Logisch toch?

In het boek Veranderen zonder weerstand betoogt Hans van Dijk dat we daarmee een belangrijke weeffout in onze benadering van veranderen op het spoor zijn. Immers gewenst gedrag is de sluitpost in het veranderproces. Mensen in de organisatie voelen zich niet serieus genomen. Ze tekenen niet in op de verandering, haken mentaal af. Ook in aanpakken die zich als mensvriendelijk profileren is deze weeffout relevant, immers het probleem zit ‘m in de aanpak; je hebt je hooguit op een meer mensvriendelijke manier in de nesten gewerkt.

In het boek wordt betoogd dat een succesvolle verandering (een verandering waar mensen wel op intekenen) vereist dat je begint bij de ‘binnenkant’, bij wat mensen waardevol vinden en waar ze aan gehecht zijn. Daarmee wordt het veranderproces een gelijkwaardige onderhandeling tussen wat ‘buiten’ wordt gevraagd en wat de mensen ‘binnen’ van waarde vinden.

Specificaties

ISBN13:9789492221735
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:15-5-2017
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Veranderen zonder weerstand - 'Een praktische dimensie toegevoegd'
Simon Bos | 20 november 2017
Het was eind 1998. Ik had net een millenniumproject afgerond. Daarin was veel communicatie nodig. Bij de project handover werd mij door de projectmanager van de leverancier een boek overhandigd. Een cadeautje.
Lees verder
recensie
Veranderen zonder weerstand - Verrassend eenvoudig
Hanneke Tinor-Centi | 26 juli 2017
Vrijwel zonder enige uitzondering is de mens wars van veranderingen. Zeker waar het zijn werk betreft! Bij organisatorische veranderingen zien we nogal eens gebeuren dat werknemers hun hakken in het zand zetten; weerstand bieden.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Veranderen zonder weerstand - De verborgen krachten van identiteit en cultuur
Hans van Dijk 19 mei 2017 In Veranderen zonder weerstand wordt betoogd dat een succesvolle verandering vereist dat je begint bij de ‘binnenkant’, bij wat mensen waardevol vinden en waar ze aan gehecht zijn. Een preview.

Over Hans van Dijk

Hans van Dijk (1956) is van huis uit theoretisch fysicus. Na enkele jaren in de wetenschap en techniek heeft hij zich de rest van zijn carrière vooral verdiept in de zachte kant van het organiseren en de rol menselijk gedrag in organisatieontwikkeling. Hij is dan ook in staat scherpe analyses te koppelen aan intuïtie en gevoel voor wat de mens in organisaties beweegt en bezig houdt.

Andere boeken door Hans van Dijk

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Rode draad
3. Weerstand
4. De logica van het gevoel
5. Tussenstand: hoe dan wel?
6. Lexicon en model voor cultuur
7. Leren en innoveren
8. Verdere ontwikkelingen

Dankwoord
Appendix: De overheadprojector
Appendix: Driehoek van Argyris
Noten en referenties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Veranderen zonder weerstand