Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Succesvol coachend leidinggeven - Schakelen tussen je zachte en harde kwaliteiten

In 6 stappen

Paperback Nederlands 2015 9789492261038
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Succesvol Coachend Leidinggeven', hét boek voor managers, directies en professionals die hun leiderschap meer willen ontwikkelen.

Succesvol zijn als leidinggevende, hoe word je dat? Hoe krijg je als leidinggevende, professional of coach meer balans tussen harde en zachte kwaliteiten van jezelf? Ben je in staat daar tussen te schakelen als dat nodig is in een bepaalde situatie?

Leidinggeven in onze gecompliceerde 21e eeuwse maatschappij is niet altijd even gemakkelijk. Organisaties en bedrijven zijn continue in beweging en veranderen met regelmaat. Het aansturen van mensen en besluitvorming stimuleren zonder machtsvertoon vraagt om bepaald kwaliteiten. ‘Voor de toekomst is het nodig dat elke leidinggevende en elke medewerker zijn verantwoordelijkheid neemt dat dingen veranderen in organisaties. Ieder vanuit zijn of haar eigen positie en mogelijkheden, met de verantwoordelijkheid die daarbij nodig is. Ook medewerkers hebben een verantwoordelijkheid, maar ik verwacht dat de invulling hiervan pas over zo’n 10 jaar zal gaan spelen. Eerst en op dit moment zijn de leidinggevenden aan zet’, licht Dekkers toe.

Visie op succes
In haar aanpak staat de ontwikkeling van leiderschap van managers en professionals en hun teams voorop. Dekkers: ‘Mensen ontwikkelen verschillende kwaliteiten en laten andere onbenut of ze zijn minder ontwikkeld. Effectiever en succesvoller is om óók deze kwaliteiten te ontwikkelen om zo meer balans tussen harde en zachte kwaliteiten te vinden. Het einddoel is dat een manager in iedere situatie verschillende kwaliteiten kan aanspreken om succesvol te zijn. Gemakkelijk kan schakelen tussen hard en zacht. Bijvoorbeeld daar waar iemand verstandige beslissingen weet te nemen, kan een meer gevoelsmatige aanpak in andere situaties meer succesvol zijn.’

Het Leiderschapsmodel
In haar boek Succesvol Coachend Leidinggeven legt Dekkers uit hoe je een evenwicht vindt in je stijl van leidinggeven. Aan de hand van het Leiderschapsmodel loopt ze door de zes dimensies van tegenovergestelde kwaliteiten, zoals bijvoorbeeld daadkracht en soepelheid of controle en loslaten. Volgens Dekkers vormen deze 12 harde en zachte kwaliteiten samen het functioneren van mensen in organisaties en bedrijven. Met de tools, tips en opdrachten kun je zelf aan de slag om je kwaliteiten als leidinggevende te managen.

Het boek is te gebruiken als werkboek en als leesboek. Vooraf is het mogelijk een leiderschapstest te doen. Zo weet je welke kwaliteiten eruit springen en welke nog meer ontwikkeld kunnen worden.

Specificaties

ISBN13:9789492261038
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:76
Druk:2
Verschijningsdatum:13-11-2015
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

4.6 van de 5
8 stemmen
5
3
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Truus Dekkers

Truus Dekkers van Dekkers Development, coacht en helpt leidinggevenden en professionals in hun ontwikkeling naar succesvol leiderschap. ‘Ik coach managers, directeuren en professionals in hun leiderschap op alle niveau’s in hun werk persoonlijk/mentaal, fysiek, strategisch en spiritueel. Een sparringpartner die vragen stelt, naar de kern gaat, door je heen kijkt, confronteert, je raakt, inspireert, grote lijnen aangeeft en vooral het proces creëert waarin jij antwoord vindt op je vragen. We werken naar concrete resultaten toe, zoals overtuigingskracht en autoriteit als projectleider, zodat je dat wat je wil in een gesprek met je medewerkers ook bereikt!’

Andere boeken door Truus Dekkers

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

-Het leiderschapsmodel
De zes dimensies van het leiderschapsmodel
Verschillende ontwikkelingsfases
Online Leiderschapstest
-Balans tussen daadkracht en soepelheid
-Balans tussen streng en aardig
-Balans tussen controle en loslaten
-Balans tussen verstand en gevoel
-Balans tussen zakelijk en persoonlijk
-Balans doelgericht en procesgericht

En nu verder
Dekkers Development

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Succesvol coachend leidinggeven - Schakelen tussen je zachte en harde kwaliteiten