Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het ABC van ESG voor Vastgoedprofessionals

Paperback Nederlands 2024 9789492453167
Verkooppositie 5779Hoogste positie: 5779
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Duurzaamheid, ESG en impact zijn vandaag de dag veel gebruikte termen, ook in de vastgoedmarkt. Dit boekje geeft tekst en uitleg over waar die begrippen vandaan komen en wat Environment, Social & Governance nou echt inhoudt. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de EU Taxonomy; die bepaalt wanneer economische activiteiten duurzaam zijn, waaronder bouw- en vastgoedactiviteiten. Zo mogen vastgoedbeleggershun producten voortaan niet zomaar groen noemen, wanneer ze onder toezicht staan van bijvoorbeeld de AFM.

Dit boek probeert ESG praktisch en hanteerbaar te maken voor de vastgoedmarkt, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen wat je op corporate en productniveau kunt doen. Daarvoor zijn verschillende instrumenten (tools) beschikbaar, o.a. bij verwerving en eigendom van vastgoed. Het accent ligt daarbij op het energiegebruik van gebouwen, de uitstoot van broeikasgassen (CO2) en de risico’s die daarmee samenhangen.

Specificaties

ISBN13:9789492453167
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:75
Druk:2
Verschijningsdatum:13-6-2024
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Bas van de Griendt

Bas van de Griendt is sinds begin 2022 Head of Sustainability Services & ESG bij JLL. Daarvoor had hij zijn eigen bedrijf Stratego Advies en werkte hij o.a. bij BPD. Hij is zijn hele werkzame leven actief op het snijvlak van enerzijds milieu en duurzaamheid en anderzijds vastgoed en projectontwikkeling, van grondaankoop tot gebouwverkoop. Bas is docent bij o.a. ASRE, NEPROM, UvA Academy en SPRYG Real Estate Academy.

Andere boeken door Bas van de Griendt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het ABC van ESG voor Vastgoedprofessionals