Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , e.a.

Naar een circulaire economie

Manifest voor transitie en regeneratie

Paperback NL 2022 9789492474476
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Naar een circulaire economie – manifest voor transitie en regeneratie (1) is een inspiratieboek. Geschreven in 2021 – na een jaar met corona. Geschreven met hoop en oog op de toekomst. Geschreven vanuit de ambitie naar een circulaire economie en een circulaire samenleving. Vanuit een breed perspectief. De wereld nadert een kantelpunt. De grenzen van de aarde lijken nabij. Grondstoffen raken op, het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en alom vervuilen lucht, water en aarde. 
De politieke doelstellingen leken aanvankelijk al ambitieus: Nederland vijftig procent circulair in 2030, honderd procent in 2050. De IPCC rapporten hebben de noodzaak nog eens met kracht onderstreept. Uitstel kan niet meer, drastische interventies zijn nodig.

In Naar een circulaire economie breken 26 schrijvers een lans voor dergelijke interventies. Het boek biedt nieuw denken over de ontwikkeling van een circulaire samenleving. Hoe maken we een product of proces circulair? Hoe doen we het nu? Hoe maken we de transitie?

1. Regeneratie is het verschijnsel in de biologie waarbij beschadigde delen (organen) van een organisme volledig worden hersteld. Regeneratieve economie is een stroming binnen de sfeer van circulaire economie waarbij economie, ecologie en investeringen samenkomen. Het lokale is daarbij een cruciaal onderdeel van het denken.

Specificaties

ISBN13:9789492474476
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Blauwdruk
Verschijningsdatum:11-2-2022
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Naar een circulaire economie