Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Samenvatting

Naar een circulaire economie – manifest voor transitie en regeneratie (1) is een inspiratieboek. Geschreven in 2021 – na een jaar met corona. Geschreven met hoop en oog op de toekomst. Geschreven vanuit de ambitie naar een circulaire economie en een circulaire samenleving. Vanuit een breed perspectief. De wereld nadert een kantelpunt. De grenzen van de aarde lijken nabij. Grondstoffen raken op, het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en alom vervuilen lucht, water en aarde. 
De politieke doelstellingen leken aanvankelijk al ambitieus: Nederland vijftig procent circulair in 2030, honderd procent in 2050. De IPCC rapporten hebben de noodzaak nog eens met kracht onderstreept. Uitstel kan niet meer, drastische interventies zijn nodig.
In Naar een circulaire economie breken 26 schrijvers een lans voor dergelijke interventies. Het boek biedt nieuw denken over de ontwikkeling van een circulaire samenleving. Hoe maken we een product of proces circulair? Hoe doen we het nu? Hoe maken we de transitie?
1. Regeneratie is het verschijnsel in de biologie waarbij beschadigde delen (organen) van een organisme volledig worden hersteld. Regeneratieve economie is een stroming binnen de sfeer van circulaire economie waarbij economie, ecologie en investeringen samenkomen. Het lokale is daarbij een cruciaal onderdeel van het denken.

Specificaties

ISBN13:9789492474476
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:11-2-2022
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Gertrud Blauwhof

Gertrud Blauwhof is innovatiesocioloog en lector Innoverend Ondernemen aan De Haagse Hogeschool. Zij heeft meerdere publicaties over innovatieprocessen op haar naam staan.

Andere boeken door Gertrud Blauwhof

Over Cees Oosterwijk

Cees Oosterwijk (1951) is landschapsarchitect en planoloog. Hij was directeur vrom in een aantal steden en oprichter van de divisie Ruimte bij bmc (advies en management voor de publieke sector). Hij is nu partner van bmc Groep. Hij schrijft columns voor verschillende bladen. De tijddood is zijn eerste roman.

Andere boeken door Cees Oosterwijk

Over Jurgen van der Heijden

Jurgen van der Heijden (1964) werkt sinds 2006 als adviseur duurzaamheid voor AT Osborne. Hij is sinds 1992 verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2001 promoveerde op het proefschrift 'Een filosofie van behoorlijk bestuur'. Vanaf 2004 heeft hij een reeks artikelen en boeken gewijd aan het verschijnsel combinatie. In de praktijk past hij het principe van combinatie toe op onder meer duurzame energie, snelwegen, natuur en water. Daarnaast heeft Jurgen van der Heijden meegewerkt aan publicaties over burgerinitiatief en adviseert hij daarover in de praktijk. Met grote regelmaat gaan combinatie en burgerinitiatief samen, omdat burgers de combinaties maken, of daarbinnen goed tot hun recht komen. Dit is het onderwerp van een nieuw boek dat in 2011 moet verschijnen.

Andere boeken door Jurgen van der Heijden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Naar een circulaire economie