Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Je bent wat je doet

Van zelfkennis naar gedragsverandering

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789492493477
10
Voormalig top 10Totaal 8 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Dat het een herkenbaar en veelvoorkomend probleem is, bleek wel uit de verkoopcijfers van Je bent wat je doet tot nu toe: er komt vaak niets terecht van al onze mooie voornemens. Een betere versie van onszelf is heel dichtbij, we wíllen wel, maar het komt er niet van. Later, zeggen we dan. En zo sjoemelen we vrolijk door.

Roos Vonk legt uit hoe dit komt én wat je eraan kunt doen. En omdat we inmiddels een aantal jaren en vele wetenschappelijke onderzoeken verder zijn, komt er nu een herziene editie. Op haar kenmerkend vlotte en toegankelijke wijze, met humor en veel voorbeelden, laat ze zien hoe we onszelf in de weg zitten en motiveert ze de lezer om nu echt eens iets te dóén.

Als leesboek biedt ; Je bent wat je doet' een boeiende kijk op de kronkels van de mens, maar het is ook een werkboek met oefeningen om het beste uit jezelf te halen – en dan nu écht.

‘Een nuttig werkboek vol interessante weetjes over menselijk gedrag en creatieve opdrachten om het nu eens echt anders te doen.’ - PSYCHOLOGIE MAGAZINE

‘Vonk reikt een heleboel handige tips aan om je zelfvertrouwen op te krikken en steviger in je schoenen te staan. Ze schrijft heel toegankelijk, en kruidt haar betoog met een vleug je humor.’ - NOORDHOLLANDS DAGBLAD

‘Vlot geschreven zelfdoeboek.’ - INTERMEDIAIR

Specificaties

ISBN13:9789492493477
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:280
Druk:2
Verschijningsdatum:9-1-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
9 stemmen
2
6
0
1
0

Interviews en artikelen (4)

column
Tijd maakt gelukkig
Roos Vonk 15 januari 2016 Een nieuw onderzoek laat zien dat iemands voorkeur voor tijd of juist voor geld direct gerelateerd is aan iemands welbevinden: mensen die tijd belangrijker vinden dan geld, zijn gemiddeld iets gelukkiger.
column
Spijtnarrig
Roos Vonk 6 oktober 2015 In Psychologie Magazine​ van deze maand stond dat ruim de helft van de Nederlanders eind dit jaar een andere baan hoopt te hebben en dat 20 procent spijt heeft dat ze ooit in het verleden te lang in een baan zijn blijven hangen.
column
Werken aan jezelf? Niet doen!
Roos Vonk 4 juni 2015 In hun streven naar meer zelfwaardering doen mensen vaak onverstandige dingen. Ze sloven zich uit om waardering van anderen te krijgen, pochen over hun briljante prestaties, of ze gaan zitten navelstaren – soms onder begeleiding van een coach of therapeut – over hoe ze toch zo zijn geworden.
nieuws
Je bent wat je doet
Bertrand Weegenaar 6 mei 2014 Toe aan een dosis ‘doe eens gek: doe het gewoon’? Pak dan het boek Je bent wat je doet (‘Van zelfkennis naar gedragsverandering’) van Roos Vonk maar eens stevig beet.

Over Roos Vonk

Roos Vonk is een hoogleraar met een extreem laag 'ivoren toren'-gehalte. Ze weet als geen ander de meest recente inzichten uit de psychologie toe te passen op de dagelijkse aspecten van de werkvloer en het gewone leven. Daarmee vertaalt ze kwalitatief hoogwaardige kennis naar praktische tips en adviezen voor het dagelijks leven. Als hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen doet ze onderzoek naar zelfkennis, sociale interactie, beïnvloeding en gedragsverandering. Ze is daarnaast een veelgevraagd spreker voor o.a. managers en HR-mensen. Tevens geeft ze geregeld masterclasses aan coaches, counselors en mediators die up-to-date kennis uit de psychologie willen vergaren en toepassen in hun werk.  Zowel in haar schrijven als in haar lezingen gebruikt ze veel voorbeelden uit het dagelijks leven en van de werkvloer, zodat het publiek zichzelf gemakkelijk herkent. Als het gaat om menselijke tekortkomingen, aarzelt ze ook niet om zichzelf en haar eigen leven als voorbeeld te gebruiken, hetgeen anderen stimuleert hetzelfde te doen en hun eigen menselijke gebreken te erkennen. Haar voormalige hoofdredacteur bij Intermediair merkte op dat ze 'mensen hun illusies afneemt, maar dat doet ze met compassie en een knipoog'. Ze wordt gewaardeerd om haar inspirerende, levendige stijl, haar persoonlijke benadering en de toepasbaarheid van haar inzichten.

Andere boeken door Roos Vonk

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Makkelijker gezegd dan gedaan
2. Wat je (zegt) doet ben je zelf
3. Eerst denken, dan doen?
4. Je denkt wat je doet
5. Je wordt wat je doet
6. Verander jezelf, begin bij je omgeving
7. Je krijgt wat je doet
8. Tips en valkuilen

Nawoord
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Je bent wat je doet