Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Over stilte

Paperback NL 2021 9789492494047
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Woorden en stilte wisselen elkaar voortdurend af. Hun waarde en betekenis zijn maatschappelijk en cultureel bepaald. Ze verschillen ook van mens tot mens. Wie wil nadenken, mediteren of tot innerlijke rust komen, zoekt de stilte bewust op. Sommigen beschouwen haar als een vorm van stilzwijgend geluk, terwijl anderen er juist bang voor zijn en zich voluit storten in werk, afleiding of ontspanning. Wel of niet gewenst, stilte heeft altijd het laatste woord.

‘Plots klinkt daar de unieke stem van David Le Breton. Een antropoloog die vrij en onomwonden over stilte spreekt. En zelf verbaasd is met zoveel woorden het fijne weefsel van stilte te hebben beschreven.’
— Le Monde

Op een eigenzinnige, vaak poëtische wijze verkent David Le Breton het thema stilte vanuit verschillende perspectieven. Noodzakelijke lectuur voor wie zich in alle rust wil onderdompelen in de wondere wereld van het onzegbare.

David Le Breton (1953) doceert antropologie en sociologie aan de Universiteit van Straatsburg. Hij onderzoekt de wijze waarop we individueel en collectief met het lichaam omgaan en hoe we dit verbeelden. Hij is ook een wereld­autoriteit in het onderzoek naar de motieven voor risicogedrag, pijnervaringen en stiltebeleving. Als verwoed wandelaar schreef hij enkele boeiende en persoonlijke essays over wandelen en de behoefte aan rust en verdieping. Eerder verscheen in het Neder­lands Ode aan het wandelen.

Specificaties

ISBN13:9789492494047
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Uitgever:Waerbeke
Verschijningsdatum:1-11-2021
Hoofdrubriek:Filosofie
Serie:Weerbeke

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Over stilte