Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Taalkracht

Andere woorden, andere werelden

Paperback Nederlands 2020 9789492538727
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Woorden scheppen werkelijkheid. Onze taal is ons denken en ons handelen. Maar maken we ons eigenlijk druk om de woorden die we gebruiken?
Socioloog Christien Brinkgreve en de andere schrijvers van 'Taalkracht' zien overal taalgebruik veranderen. Financiële taal neemt andere domeinen over zoals het onderwijs en de zorg, de DSM is de dwingende taal geworden in de psychiatrie en musea moeten op eieren lopen als ze woorden zoeken voor een uitdagende tentoonstelling.
In 'Taalkracht' presenteert een rijk palet van schrijvers betekenisvolle taalverschuivingen. 'Taalkracht' waarschuwt en enthousiasmeert, roept op en geeft duiding. Een boek voor iedereen die beter wil begrijpen hoe woorden onze werkelijkheid maken en breken.
Met een inleiding van Paul Verhaeghe en bijdragen van onder andere Trudy Dehue en Jim van Os.

Specificaties

ISBN13:9789492538727
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:28-4-2020
Hoofdrubriek:Filosofie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Christien Brinkgreve

CHRISTIEN BRINKGREVE (1949), hoogleraar sociale wetenschappen aan de universiteit van Utrecht, schrijft op heldere en trefzekere wijze over vrouwen en mannen, ouders en kinderen, en plaatst hun ervaringen in de context van de tijd waarin ze leven. Naast essays en columns schreef ze onder meer 'Margriet Weet Raad', samen met Michel Korzec (1978), 'Psychoanalyse in Nederland' (1984), 'De belasting van de bevrijding' (1988), 'De vrouw en het badwater' (1992), 'Van huis uit', samen met Bram van Stolk (1997) en 'Huismensen'. In 'Vroeg mondig laat volwassen' (2004) beschrijft Brinkgreve de poreus wordende grenzen tussen jeugd en volwassenheid. In 2006 verscheen 'Wie wil er nog moeder worden?' In haar nieuwste boek, 'De ogen van de ander' (2009), gaat Brinkgreve in op het belang van zelfkennis en vooral op de relatie van dat 'zelf' met de anderen om ons heen.

Andere boeken door Christien Brinkgreve

Over Eric Koenen

Eric Koenen is oprichter van de Doorwerthgroep en de Academie voor Interventiekunde en vervult diverse commissariaten. Hij is gastdocent op Nyenrode, Maastricht- en Leiden university, studeerde sociale wetenschappen en bedrijfskunde, vervulde diverse functies bij Philips en PWC. Als lid van de Executive Board van Engy Technical Services was hij o.m. verantwoordelijk voor strategie en innovatie.

Andere boeken door Eric Koenen

Over Sanne Bloemink

Sanne Bloemink is schrijver en journalist, en woont in New York. Op haar website schrijft ze over haar ervaringen als moeder op Manhattan.

Andere boeken door Sanne Bloemink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Taalkracht