Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Omgevingswet in kort bestek

op weg naar nieuwe regelgeving voor de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving

Paperback Nederlands 2018 9789492610102
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De voorbereiding op de Omgevingswet is in volle gang. Verwacht wordt dat de stelselherziening in 2021 van kracht wordt. Vanaf dat moment is de Omgevingswet over het benutten en beschermen van onze fysieke leefomgeving het wettelijke kader voor milieubelastende activiteiten, water- en bouwactiviteiten en andersoortige activiteiten die gevolgen hebben of kunnen hebben voor de fysieke leefomgeving. Nu al wordt volop geëxperimenteerd met de mogelijkheden die de nieuwe wet biedt.

In dit boek wordt een praktische vertaalslag gemaakt van de Omgevingswet met bijbehorende aanvullingswetten en uitvoeringsregelingen voor bedrijven, burgers en overheidsinstanties om zich de nieuwe regels gemakkelijker eigen te kunnen maken. Hiertoe wordt de wet- en regelgeving in zijn geheel geëxpliciteerd met een accent op onderdelen die voor uitvoerende overheidsinstanties en initiatiefnemers het meest waardevol zijn.

De inhoud en betekenis van regels worden mede aan de hand van de kerninstrumenten in de wet verduidelijkt: de omgevingsvisie, het programma, decentrale regels, algemene rijksregels voor activiteiten, de omgevingsvergunning en het projectbesluit. Maar ook ondersteunende instrumenten, zoals procedurebepalingen en regelingen voor toezicht en handhaving, passeren de revue. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de aanvullings- en wijzigingsvoorstellen in de concept Invoeringswet en de vier ontwerp AMvB's bij de Omgevingswet.

Specificaties

ISBN13:9789492610102
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:31-1-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over G.J. Kremers

Mr.ing. G.J. Kremers is als senior-adviseur werkzaaam bij PurpleBlue, de juridische afdeling van Tauw BV, te Deventer. Hij geeft juridisch advies bij projecten op het gebied van omgevingsvraagstukken, zoals vergunningprocedures, luchtkwaliteit, bodembescherming, natuurbescherming en afvalstoffenmanagement. Daarnaast is hij auteur van diverse publicaties en geeft hij cursussen en lezingen over de toepassing van (onderdelen van) het omgevingsrecht.

Andere boeken door G.J. Kremers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Omgevingswet in kort bestek