Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789492610416. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Aanbesteden doe je zo

Praktijkboek opdrachten overheid, defensie, nutssector en concessies

Paperback Nederlands 2023 9789493196797
Voormalig top 100Totaal 32 dagen
Verkooppositie 128Hoogste positie: 71
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Sinds de zomer van 2016 is de gewijzigde Aanbestedingswet van kracht. Het aanbestedingsrecht is steeds volop in beweging. Bovendien is aanbestedingswetgeving complex. En dat komt niet alleen doordat de regelgeving moeilijk toegankelijk is, maar ook door de gestage stroom van jurisprudentie. De oorzaak is vooral dat overheidsinkoop primair een bedrijfseconomische activiteit is in een 'knellende juridische jas'. Met als gevolg dat rechtmatigheid vaak belangrijker is dan doelmatigheid, terwijl beide beginselen hand in hand gaan.

Deze vijfde druk van dit handboek is een actualisering van de vierde druk (2016).

Bijzonder aan dit handboek is, dat het niet alleen aanbestedingen van de klassieke overheid, de nutssector en concessies behandelt, maar ook defensie en veiligheidsopdrachten.

Aan de orde komen onder meer:
* de voorbereiding op de aanbesteding, deze fase van het inkoopproces is vaak onderbelicht;
* de wijze van specificeren, functioneel of technisch;
* het ontwikkelen van inkoopstrategieën;
* het uitvoeren van diverse risicoanalyses, contractvormen, duurzaamheid;
* opdrachten wel of niet samenvoegen;
* de verschillende aanbestedingsprocedures;
* voor- en nadelen van verschillende gunningsmethodes en motiveren van beslissingen.

Legio praktijkvoorbeelden en in begrijpelijke taal geschreven jurisprudentie verduidelijken de 'wereld' achter de aanbestedingsvoorschriften. Een uitgebreid trefwoorden- en jurisprudentieregister geeft de lezer snel toegang tot de onderwerpen waarnaar hij of zij op zoek is.

De auteurs benaderen aanbesteden vanuit het bedrijfseconomische inkoopproces, zodat deze materie ook toegankelijk wordt voor inkopers, projectmanagers, beleidsambtenaren en inschrijvers.

Voor bedrijven biedt dit praktische handboek inzicht in de 'keuken' van de inkopende overheid en nutsbedrijven en kan het als een 'reisgids' door het 'aanbestedingsland' worden beschouwd. Door de praktische benadering is dit handboek uitermate geschikt voor onderwijsdoeleinden.

Mr. Hein van der Horst en mr. drs. Mary-Ann Schenk begeleiden sinds begin jaren negentig overheden en nutsbedrijven bij complexe aanbestedingsvraagstukken, zowel inkooptechnisch als aanbestedingsrechtelijk.

Specificaties

ISBN13:9789493196797
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:11-12-2023
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Over Hein van der Horst

Mr. Hein van der Horst is verbonden aan het bureau PPS Adviseurs Overheidsopdrachten. Hij adviseert en begeleidt sinds 1992 overheden en nutsbedrijven bij complexe aanbestedingsvraagstukken. Uitgangspunt daarbij is eerst de aanbestedingsstrategie ontwikkelen en vervolgens de aanbestedingsrechtelijke haalbaarheid daarvan toetsen: 'form follows function'.

Andere boeken door Hein van der Horst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Aanbesteden doe je zo