Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Hoe bouw je een hunebed?

Het waargebeurde verhaal over een eigenwijze Drent die besloot om in zijn eigen dorp een eeuwenoud mysterie te doorgronden

Paperback Nederlands 2018 9789492902023
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In het jaar 2002 bouwde Martijn Aslander een hunebed. En niet zomaar een hunebed, maar het grootste hunebed ter wereld. In zestien dagen tijd, slechts geholpen door palen en touwen en een heleboel helpende handen (sommige projecten zijn letterlijk te zwaar om in je eentje van de grond te krijgen).

Het was natuurlijk een nogal waanzinnig plan. Enigszins naïef misschien ook. En een vlucht uit de realiteit, wellicht. Maar het was veel meer dan dat! Soms realiseer je je pas vele jaren later, in retrospectief, welke functie een bepaalde keuze of stap in je leven heeft gehad. Zeventien jaar na dato beseft Martijn pas ten volle in welke mate de bouw van het hunebed inclusief de hele organisatie eromheen hem heeft gevormd, hoe zijn veerkracht en de mindset waarmee hij tegenslagen als kansen benadert, zich daar hebben ontwikkeld.

In dit boek beschrijft Martijn hoe je liefdevol omgaat met langdurige tegenslag en tegenwerking als je iets onmogelijks voor elkaar wilt krijgen. Het verhaal is op meerdere manieren te lezen, als een spannend jongensboek maar ook als een boek vol waardevolle levenslessen en creatieve oplossingen.

‘Het boek leest als een trein en is dicht op de huid geschreven. Eerlijk, oprecht en kwetsbaar. Een prachtig verhaal over creativiteit, onverzettelijkheid en de vaardigheid om de juiste mensen om je heen te verzamelen die voor je door het vuur gaan.’
– Bas Kersten, adviseur organisatiestrategie Politie Nederland

‘Ik spoor iedereen aan dit boek te lezen zodat nog meer mensen uit hun hunebed kruipen en aan de slag gaan met een vernieuwend idee. We hebben meer ‘gekkies’ nodig om de status quo te doorbreken. In dit boek is voldoende inspiratie te vinden voor iedereen!’
– Prof. Dr. Josette Dijkhuizen, Honorair Hoogleraar Ondernemerschapsontwikkeling

‘Aslander kantelt de wereld een kwartslag, zodat tegenslag voorspoed wordt. Het boek biedt een eerlijk en heerlijk verhaal van iemand die het Drentse motto: “as t niet giet zoals t moet, moet t maar zoals t giet”, volledig naar zijn hand weet te zetten. Een inspiratie voor iedereen die dromen heeft.
- Niesco Dubbelboer, oud-Tweede Kamerlid en democatievernieuwer

Specificaties

ISBN13:9789492902023
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:125
Druk:1
Verschijningsdatum:20-7-2018
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Expertrecensies (1)

Hoe bouw je een hunebed - 'Gewoon lekker'
Daniëlle de Jonge | 11 september 2018
Grootste plannen, wilde ideeën en ambitieuze doelen: dat geeft enorm veel energie. Voor de mensen met die plannen, ideeën en doelen. En meestal ook voor iedereen die ze daar over vertellen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
7 stemmen
7
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Martijn Aslander: ‘Geen vierde industriële revolutie maar een mensrevolutie’
Ronald Buitenhuis 10 september 2018 Waren social media en internet in 2002 verder geweest, dan had het hunebed van Martijn Aslander er volgens hem in no time gestaan. Nu was het letterlijk  en figuurlijk trekken en sleuren. Maar die worsteling bleek wel de voedingsbodem voor Aslanders denken over economie en zijn latere boeken Nooit Af en Easycratie. ‘We moeten nieuwe economische modellen bedenken. Modellen die niet meer over schaarste gaan.’
preview
Hoe bouw je een hunebed? - Het waargebeurde verhaal
Martijn Aslander 23 juli 2018 In het jaar 2002 bouwde ik een hunebed. Het grootste ter wereld, in twee weken tijd, slechts gebruikmakend van palen en touwen en een heleboel helpende handen.

Over Martijn Aslander

Martijn Aslander verbindt mensen, informatie en ideeën. Het benutten van de collectieve intelligentie van het netwerk is zijn specialiteit. Samen met Frank Meeuwsen en Sanne Roemen heeft hij andere bloggers om zich heen verzameld en hebben zij Lifehacking.nl gestart. Daarnaast is Aslander een veelgevraagd spreker op congressen en bijeenkomsten. Zijn thema is de netwerk- en informatiesamenleving en de manier waarop we ons werk en leven slim kunnen verbeteren door de mogelijkheden ervan te benutten.

Andere boeken door Martijn Aslander

Over Silvie Kamphuis

Silvie Kamphuis (1985) houdt van leven en lachen. Zo hard als ze kan. Ze behaalde een rechtendiploma, maar gaf al snel de voorkeur aan wereldwijd verhalen beleven en schrijven. In 2012 schreef zij haar eerste boek 'Gevallen Helden' over het historisch onderzoek van haar vader naar neergestorte vliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog. Gedurende haar opleiding aan de Schrijversacademie besloot zij voor zichzelf te beginnen als biograaf, ghostwriter en tekstschrijver.

Andere boeken door Silvie Kamphuis

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe bouw je een hunebed?