Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Easycratie in het Onderwijs

Paperback Nederlands 2019 9789492902047
10
Voormalig top 10Totaal 47 dagen
Voormalig top 100Totaal 88 dagen
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Easycratie in het Onderwijs' is de voorloper van het boek 'Nooit Af in het Onderwijs'. Omdat werkdruk één van de meest urgente vraagstukken is in het onderwijsveld (en gehele publiek domein), besloten de schrijvers een extra boek uit te brengen onder de titel 'Easycratie in het Onderwijs'.

Werkdruk en gebrek aan regelruimte houdt leraren en onderwijsondersteuners weg van de essentie en blokkeert ruimte en tijd. Easycratische benaderingen kunnen daarin helpen! De schrijvers nemen u mee naar een werkwijze waarin niet het systeem, maar de mindset geflipt wordt, ze bespreken diverse digitale applicaties die de leraar een paar uur per week administratie bespaart en ze doen creatieve voorstellen om bestaande wetten te gebruiken in penibele tijden. 'Easycratie in het Onderwijs' is een betaboekje: Een boekje dat nooit af is.

De ontwikkelingen gaan duizelingwekkend snel. Zo is er een goede kans dat er over een paar jaar een spraakherkenningsapplicatie is, die zo snel en accuraat is dat het veel andere tools overbodig maakt. En dat is prima. Dat hoort bij de tijd waarin we leven, waarin alles steeds vaker permanent in een beta-staat verkeert. Precies om die reden komt dit betaboekje met een parallelle digitale versie, waarin u met een niet cyclische regelmaat, een update van alle nieuwe tools kunt vinden.

Specificaties

ISBN13:9789492902047
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:100
Druk:1
Verschijningsdatum:25-1-2019
ISSN:

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Easycratie in het Onderwijs - De hindermacht gehinderd
Annette Dölle 1 mei 2019 Als u iemand bent die de managementontwikkelingen een beetje bijhoudt, dan herinnert u zich waarschijnlijk nog de knalrode bestseller Nooit Af van Aslander en Witteveen (2015). Het boek eindigde in shortlist van het Managementboek van het Jaar 2016 en maakt nog steeds indruk op iedereen die het openslaat

Over Annette Dölle

Annette Dölle is een expert op het gebied van leren, groepsdynamica en sociale innovatie en weet technologie met de menselijke factor te integreren. Ze weet als geen ander slim gebruik te maken van technologie binnen community’s, en met zo weinig mogelijk geld en middelen in korte tijd veel in beweging te zetten. Op deze manier initieerde ze meerdere impactvolle initiatieven, waaronder Keep it Clean Day, en ze geeft lezingen en les over deze manier van werken.

Andere boeken door Annette Dölle

Inhoudsopgave

Voorwoord

Lifehacking & Easycratie
In een Permanente Beta-staat
Het dreigende faillissement van de school
De Stille Reserve bestaat niet
Het oplopende lerarentekort en een te hoge werkdruk
Koffiedik kijken
Het begin van het einde van taakuren
Flip the thinking
Digitaliseren is here to stay
Digitale tools
Organisatietools
Hefboomtools
Communicatietools
Digitale Etiquette
Hack het tienminutengesprek
Creatietools
Monitortools
Ter Leering ende Vermaeck

Epiloog

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Easycratie in het Onderwijs