Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De betekeniseconomie

De waarde van verweven leven

Paperback NL 2022 9789493012240
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

We hebben in de afgelopen eeuwen de vruchten van het huidige economische systeem kunnen plukken. De wereldwijde ontwikkeling van welvaart is gepaard gegaan met ontegenzeggelijk positieve ontwikkelingen: de levensverwachting is hoger dan ooit, het percentage mensen dat leeft in armoede is lager dan ooit, meer mensen dan ooit hebben toegang tot schoon drinkwater en onderwijs en het gemiddelde inkomen is hoger dan ooit. Economische groei lijkt het ultieme recept voor een florerende wereld. Dat lijkt zo, maar de keerzijde van het succesverhaal is inmiddels bekend: de economische groei blijkt gepaard te gaan met ontwikkelingen die onze samenleving fundamenteel ontwrichten. Denk aan de klimaatverandering, de ineenstorting van de biodiversiteit, de groeiende welvaartsongelijkheid, de polarisatie in de samenleving en de alarmerende toename van het aantal mensen met een depressie of burn-out.

Volgens Kees Klomp zijn de ecologische, sociale en individuele kosten van het huidige economische systeem zo hoog geworden, dat er sprake is van een existentiële crisis. Het is daarom noodzakelijk om op zoek te gaan naar een nieuw economisch narratief. In deze openbare les neemt Kees Klomp ons mee op zijn zoektocht naar een fundamenteel nieuwe benadering van economie: de Betekeniseconomie. Betekeniseconomie koppelt ons (individuele, menselijke) levensbestaan aan het (universele, natuurlijke) levensbestaan. Ecologie is daarbij het ontwerpuitgangspunt.
Dit betoog vormt de basis voor het onderzoek van het lectoraat Betekeniseconomie bij Kenniscentrum Business Innovation. Het lectoraat Betekeniseconomie onderzoekt mogelijkheden om een nieuw economisch denken en doen bij ondernemers en studenten te ontwikkelen, met een betekenisvolle houding, betekenisvolle kennis en betekenisvolle vaardigheden.

Specificaties

ISBN13:9789493012240
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:140
Uitgever:Hogeschool Rotterdam Uitgeverij
Verschijningsdatum:7-12-2022
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De betekeniseconomie