Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek Alcoholwet - voor toezichthouders

Paperback Nederlands 2021 9789493104037
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

In dit boek wordt de Alcoholwet zoals die per 1 juli 2021 in werking is getreden, uitgebreid en artikelsgewijs besproken. De behandelde artikelen en onderwerpen worden zoveel als mogelijk toegelicht met praktijkvoorbeelden, schema’s, tabellen en illustraties. Tevens is actuele jurisprudentie toegevoegd en beschreven, gekoppeld aan zich dagelijks aandienende praktijksituaties, vooral gericht op het toezicht.

Als deze wet met bijbehorende regelgeving niet goed wordt toegepast, als dwarsverbanden niet worden gelegd of niet worden onderkend, kan dit direct beleidsmatige, juridische of politieke consequenties met zich meebrengen of schadeveroorzaken. Het vraagt dus om specifieke kennis en deskundigheid om toezichthoudende werkzaamheden ten aanzienvan de Alcoholwet op een juiste wijze te kunnen uitvoeren.

Daarbij moet niet alleen kennis en inzicht bestaan met betrekking tot de toepasselijke wet- en regelgeving, maar moet ookvolkomen duidelijk zijn hoe deze wet- en regelgeving dan vervolgens in de praktijk moet worden toegepast en gehandhaafd .

Daar waar er dwarsverbanden moeten of kunnen worden gelegd met andere relevante wetsartikelen of aanpalende wet- of regelgeving, is dat uitgebreid beschreven.Omdat in dit boek vaak wordt gerefereerd aan bepaalde steeds terugkerende begrippen, is een handige begrippenlijstopgenomen zodat snel de verklarende tekst kan worden gevonden.

Daarmee is dit boek zeer geschikt om te dienen als studieboek voor toezichthouders die toezicht gaan houden op de Alcoholwet en zich daarmee goed willen voorbereiden op zowel het examenonderdeel Wetskennis Alcoholwet als het onderdeel Boeterapport.

Specificaties

ISBN13:9789493104037
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:430
Druk:1
Verschijningsdatum:15-7-2021
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Frank Joosten

Frank Joosten is al vele jaren werkzaam op het gebied van openbare orde, veiligheid en bijzondere wetten, eerst als gemeentelijk beleidsmedewerker opebare orde en veiligheid, vervolgens als adviseur en later als directeur bij een detacheringsbureau. Sinds 2003 is hij eigenaar/directeur van het bureau F. Joosten Advies, advies- en trainingscentrum voor bijzondere wetten.

Andere boeken door Frank Joosten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek Alcoholwet - voor toezichthouders