Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De worsteling

op weg naar huis

Paperback Nederlands 2022 9789493175945
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

We verlangen allemaal naar liefde en verbinding. En we willen zo weinig mogelijk lijden. Ondanks deze diepe, gedeelde verlangens neemt het welzijn in onze samenleving af (depressie, burn-out, eenzaamheid) en neemt de polarisatie tussen (groepen) mensen toe. Velen zijn de verbinding met zichzelf en anderen kwijtgeraakt. Hoe komt dat toch?

We leven in een drukke prestatiemaatschappij die ons van jongs af aan naar buiten lijkt te trekken – weg van onszelf. Zo leren we op school met ons hoofd te denken, maar niet met ons hart en lijf te voelen. En worden we beoordeeld op wat we presteren – niet op wie we zijn. Een succesvol Westers imago wordt uitgedrukt in uiterlijk vertoon van succes (buitenkant) – niet in innerlijke ontwikkeling (binnenkant). Ook hebben we in onze pijn-mijdende samenleving niet geleerd hoe we met onze angst en pijn om kunnen gaan. Met het risico dat persoonlijke crises – zoals verlies of ziekte – ons verder vervreemden van onszelf en anderen.

Maartje Swennen (1977) leidde aan de buitenkant een succesvol Westers leven, maar voelde zich niet gelukkig. In mystieke ervaringen herontdekt zij wie zij ten diepste ís – wie wij allen ten diepste zíjn. Die confrontatie leidt tot een zoektocht naar onvoorwaardelijke liefde, diepe verbinding en innerlijke vrijheid. In De Worsteling beschrijft zij haar innerlijke weg – terug naar binnen.

'Maartje is openhartig en weet mooie woorden te vinden voor haar mystieke ervaringen. Tegelijkertijd zijn haar ervaringen en het transformatieproces dat op haar afkomt, universeel. Haar moed, oprechtheid en liefde zal daarom velen tot steun zijn en inspireren.' - Prof. em. dr. Hans Gerding

Specificaties

ISBN13:9789493175945
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:12-9-2022
Hoofdrubriek:Spiritualiteit
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De worsteling - Openhartig, kwetsbaar, bemoedigend
Charles Engelen | 24 mei 2023
Hoe breng je onder woorden wat je hebt beleefd in mystieke ervaringen, als onze taal daar eigenlijk geen woorden voor heeft? Maartje Swennen beschrijft in De worsteling openhartig hoe ze een voor haar belangrijke en ingrijpende periode in haar leven beleefde. En hoe ze nog midden in die verandering zit, die misschien nooit klaar zal zijn.  
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Maartje Swennen

Maartje Swennen leidde aan de buitenkant een succesvol leven met o.a. drie universitaire opleidingen en een goede carriere. Maar van binnen was zij ongelukkig. In mystieke ervaringen herontdekte zij wie ze ten diepste is - wie wij ten diepste zíjn. Deze inzichten neemt ze mee op haar levenspad, in het coachen van mensen en in haar interim opdrachten.

Andere boeken door Maartje Swennen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De worsteling