Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De vrije wil

Gebonden NL 2022 9789493228955
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

FILOSOOF SAM HARRIS TOONT AAN DE HAND VAN NEUROWETENSCHAP, PSYCHOLOGIE EN EIGEN ERVARINGEN DAT DE VRIJE WIL EEN ILLUSIE IS.

In dit inzichtelijke, persoonlijke en provocerende boek toont Sam Harris aan de hand van de neurowetenschap, psychologie en ervaringen uit zijn eigen leven dat het hebben van een vrije wil een illusie is.

Zo toont wetenschappelijk onderzoek hersenactiviteit aan 300 milliseconde voordat een persoon ‘besluit’ zich te bewegen. En werd bewezen dat sommige bewuste beslissingen al 10 seconden eerder het bewustzijn binnenkomen. Maar het geloof in vrije wil raakt aan bijna alles wat wij mensen juist en waardevol vinden. Hoe kun je nadenken over rechtspraak, politiek, overheid, religie, relaties, moraal en ook over gevoelens van spijt of prestatie, als je er niet eerst vanuit gaat dat iedereen zelf de bron is van z’n gedachten en acties?

Zoals alle boeken van Sam Harris zal ook De vrije wil de lezer niet alleen verontrusten, maar ook aanzetten tot diep nadenken. Lees het, de keuze is niet aan jou

Specificaties

ISBN13:9789493228955
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:120
Verschijningsdatum:7-10-2022
Hoofdrubriek:Filosofie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De vrije wil