Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Phoenix

De memoires van Abel Sikkink

Gebonden Nederlands 2022 9789493256187
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Winterswijk, 1847. Abel Sikkink is acht jaar oud als zijn ouders besluiten te emigreren naar Amerika. Maar het noodlot slaat toe en het schip waarmee ze naar hun eindbestemming varen, de Phoenix, vergaat. Abel overleeft als enige uit het gezin de ramp. Hij groeit op in een klein dorp in Wisconsin, tot hij zijn vleugels uitslaat en zijn vriend Kalle achternareist, die in New York carrière maakt als fotograaf.

Daar opent zich een nieuwe wereld. Zo kruisen krantentycoon Gordon Bennett van The New York Herald, dichter Walt Whitman, actrice Ada Clare en de abolitionist John Brown zijn pad. Het is de vooravond van de Amerikaanse Burgeroorlog en Abel bereidt zich voor op een nieuwe rol: die van oorlogsverslaggever. Intussen blijft hij geobsedeerd zoeken naar de verantwoordelijken voor de ondergang van zijn familie.

Phoenix is een zinderende roman over landverhuizers, diepe vriendschap, het noodlot en de tragische gebeurtenissen in het Amerika van de tweede helft van de negentiende eeuw. Phoenix is het eerste deel van een trilogie, gebaseerd op waargebeurde feiten.

Specificaties

ISBN13:9789493256187
Trefwoorden:roman, memoires
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:400
Druk:1
Verschijningsdatum:22-2-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
MEER Moois - Paula Rego, Wonderprachtig dier en Phoenix
Marjan Maandag 17 maart 2022 Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois vertellen Managementboekcollega’s Monique, Fred en Marjan welk boek hen pakte.

Over Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (Groenlo, 1956) schrijft sinds 2006 driemaal per week een nieuwscolumn voor de Volkskrant. Zijn debuutroman, De proloog, verscheen in 1995. In 2013 brak hij door met Ventoux, dat werd verfilmd door regisseur Nicole van Kilsdonk. Hierna schreef hij met zijn dochter Hannah het Vader & Dochter boek. In 2017 verscheen de roman Masser Brock. Ferrara, het vervolg op Ventoux, verscheen in het voorjaar van 2019.

Andere boeken door Bert Wagendorp

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Phoenix