Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Code rood

Het verhaal achter het coronabeleid

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789493256378
Direct te downloaden

Samenvatting

Vanaf het moment dat het coronavirus in Nederland om zich heen greep volgden politiek journalisten Thijs Broer en Peter Kee de politieke hoofdrolspelers in de coronacrisis op de voet.

In talloze interviews en achtergrondgesprekken op en rond het Binnenhof voelden zij toonaangevende politici, topambtenaren, spindoctors, virologen en zorgbestuurders aan de tand, om te reconstrueren hoe het coronabeleid in de achterkamers van de macht tot stand kwam.

Hoe gingen de politiek leiders om met de vele dilemma’s waarmee ze werden geconfronteerd, tijdens de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog? Hoe werden cruciale beslissingen in de bestrijding van het virus genomen? En welke rol speelde corona in de neergang van het CDA, de implosie van Forum voor Democratie en de wederopstanding van Mark Rutte?

'Code rood; biedt een onthullende inkijk in de werking van de macht in crisistijd: hoe de bestrijding van de pandemie telkens weer werd bepaald door onvermogen, angst, opportunisme, partijpolitieke belangen en achterkamertjespolitiek, in een land waar niemand de baas is.

Specificaties

ISBN13:9789493256378
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:280
Druk:1
Verschijningsdatum:1-11-2021
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Code rood - ‘Accuraat beeld van politiek onder druk’
Arvid Buit | 25 januari 2022
Een bijna thriller-achtige cover, met de heftige tekst; CODE ROOD. ‘Het verhaal achter het Corona beleid’, geschreven door twee absolute zwaargewichten waar het politieke verslaggeving betreft.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

nieuws
MEER Moois - Code rood, Narnia, The Midnight Library en Een prachtige wereld
Marjan Maandag 11 november 2021 Oude boeken, nieuwe boeken… er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega’s Karin, Fred, Liza en Marjan welk boek hen pakte.

Over Thijs Broer

Thijs Broer werkte als politiek redacteur bij Vrij Nederland en is auteur van onder meer De Geroepene. Het wonderlijke premierschap van Jan Peter Balkenende (met Max van Weezel) en Schaduwmacht, een serie reportages van Vrij Nederland in samenwerking met Nieuwsuur. Hij schrijft een wekelijkse politieke column voor VN.

Andere boeken door Thijs Broer

Over Peter Kee

Peter Kee was eerder parlementair redacteur bij Buitenhof, eindredacteur van De leugen regeert en politiek redacteur van Pauw & Witteman en Pauw. Eerder schreef hij onder meer Het briefje van Bleker. Over intriges op het Binnenhof, politici, spindoctors en Pauw & Witteman, en is politiek duider bij De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Andere boeken door Peter Kee

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Code rood