Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 41% korting

Creatieve coachingskaarten – basic

Losbladig Nederlands 2018 9797090092954
Nog slechts 4 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
20,-
11,95
VOORDEEL - 41% korting

Samenvatting

Deze set van coachingskaarten heeft een medium formaat van 9x12 cm. Het bestaat uit 26 kleurrijke afbeeldingen, aangevuld met de uitleg en voorbeeldvragen. De afbeeldingen zijn duidelijk herkenbaar. Het aantal kaarten is bewust lager dan bij de andere formaten van coachingskaarten; de hoeveelheid kaarten om uit te kiezen, is hierdoor minder overweldigend.

Algemeen:
De afbeeldingen zijn zeer verschillend, kleurrijk en roepen diverse emoties op.
De set kan uitstekend worden ingezet om op een nieuwe manier antwoorden te krijgen op oude & nieuwe vragen. Het werken met deze coachingskaarten geeft energie en lol. Gevoelens en problemen die misschien moeilijk te verwoorden zijn, kunnen door het kiezen van een kaart meteen zichtbaar worden gemaakt.

Deze set bevat bewust minder kaarten, namelijk 26 stuks. Dit aantal kaarten is minder overweldigend. De kaarten hebben een duidelijke afbeelding. In de sets op speelkaartformaat zijn ook afbeeldingen, waarbij niet meteen duidelijk is wat er op de foto staat. Hierdoor kunnen er diverse betekenissen en gevoelens worden gegeven aan de kaarten door verschillende deelnemers. Dat is geen probleem. De basic set bestaat dus uit 26 duidelijke, liggende afbeeldingen in een medium formaat van 9x12 cm.

De kaarten zijn hierdoor zeer geschikt voor individueel gebruik, kleine groepen en ook voor kindercoaches. Tevens geschikt voor algemeen gebruik voor coaches, begeleiders, docenten, trainers, persoonlijke begeleiding.

Gebruik van de coachingskaarten:
Leg alle kaarten op een tafel. Het zijn veel kaarten en dat is een bewuste keuze. Dit geeft elke deelnemer de kans om een passende afbeelding te vinden bij de gestelde vraag.

Stel een vraag aan de deelnemer(s) en nodig de deelnemer(s) uit om een kaart te kiezen die past bij zijn/haar antwoord. Ga niet in discussie over het kiezen van de kaart, alsmede ga niet in discussie over de betekenis van de kaart.

Als alle deelnemers een kaart hebben gekozen, laat dan iedereen rustig vertellen over zijn / haar gekozen kaart en zijn / haar motivatie. Geef geen oordeel over de keuze en stel alleen vragen als er onduidelijkheden zijn. Stel dan open vragen en probeer geen sturing te geven aan de vragen.

In eerste instantie worden de coachingskaarten gebruikt met een coach / begeleider / leidinggevende. Daarna kunnen teams ook zelfstandig de coachingskaarten inzetten voor vraagstukken.

Indien gewenst, kan een deelnemer een kaart ook mee naar huis of werkplek nemen, om als positieve reminder te werken voor het behalen van een doel. Spreek af, of de deelnemer de kaart bij een volgende bijeenkomst wel / niet mee terug brengt.

Natuurlijk kunnen de coachingskaarten ook op andere manieren worden gebruikt, zoals door met gesloten ogen een kaart uit een stapel te pakken en daar verder vragen over te stellen.

Voorbeelden van vragen:
- mijn passie
- mijn droom
- mijn grootste valkuil
- mijn (verborgen) talent
- mijn wens voor mijn (werk)omgeving

En onderstaande vragen zijn óók geschikt voor kinderen:
- toen ik een grote prestatie had behaald, bijvoorbeeld een diploma of cerfiticaat
- als ik nieuw ben in een groep
- als ik buiten wordt gesloten
- als ik een groep(je) moet leiden
- als ik heel enthousiast ben

En ook:
- zo voelde ik me op een hele gave vakantie, die ik heb gehad
- zo voelde ik me op mijn laatste verjaardag
- zo voelde ik me toen ik een prachtig kado kreeg.

Tip! Als je eerst een vraag stelt over de huidige situatie, kan je daarna ook vragen hoe de ideale situatie eruit ziet, met een andere kaart die de deelnemer(s) kiest. Ook kan je vragen of er een tussenstap nodig is, als de huidige & ideale situatie te ver van elkaar af staan.

Naast deze set zijn beschikbaar:
– set speelkaartformaat in versie rood of groen – 52 kaarten – formaat 6x9 cm – gedrukte kaarten met afgeronde hoeken
– set XL (in 2 varianten) – 66 kaarten – formaat 10x15 cm – gedrukte kaarten met afgeronde hoeken.

Specificaties

ISBN13:9797090092954
Trefwoorden:coaching, creativiteit, spel
Taal:Nederlands
Bindwijze:losbladig
Druk:1
Verschijningsdatum:5-7-2018
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

2.6 van de 5
13 stemmen
4
1
0
2
6

Over Annemiek Sierhuis

Annemiek Sierhuis (geb. 1972) is technisch bedrijfskundig ingenieur, loopbaancoach en fotograaf. Deze combinatie van talenten heeft geresulteerd in de Coachingskaarten. Zij is werkzaam geweest in het bedrijfsleven & in de gezondheidszorg. Nu is zij fulltime fotograaf. Annemiek houdt van kleurrijk, mensen, patronen en ziet de schoonheid in vele dingen.

Andere boeken door Annemiek Sierhuis

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Creatieve coachingskaarten – basic