Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Gratis voorpublicatie
, , , e.a.

Verandermanagement veranderd - gratis voorpublicatie

Voorpublicatie Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9797090095771
Voormalig top 100Totaal 3 dagen
Direct te downloaden
Gratis voorpublicatie

Samenvatting

Gratis download
Deze voorpublicatie (PDF) van het nieuwe boek van Steven en Wouter ten Have is gratis te downloaden en bevat 46 pagina's uit het boek dat in oktober 2018 verschijnt.

Over het boek

Aan modellen, goeroes en boeken met de volgende succesaanpak voor verandermanagement geen gebrek. Tegelijkertijd leiden discutabele aanpakken tot verspilling en gemiste kansen. Inzicht in wat wel of niet werkt schiet tekort. Verandermanagement veranderd zuivert het vakgebied en toont welke ideeën over veranderen wel en niet deugen.

De groeiende populariteit en relevantie voor de praktijk van het vakgebied verandermanagement is onmiskenbaar. Dat maakt de vraag wat wel en niet deugt en werkt ook belangrijker.

'Verandermanagement veranderd' laat evidence based zien dat veel van de breed omarmde aannames niet onderbouwd zijn of op gespannen voet staan met wat onderzoek leert. Datzelfde geldt dus voor de daarop gebaseerde aanpakken die managers en adviseurs inzetten bij het veranderen van organisaties en gedrag. Populaire en intuïtief aantrekkelijke 'inzichten' winnen het vaak van de beschikbare evidence, wetenschappelijke kennis en wel geijkte praktijkervaring. Ten koste van het welvaren en welzijn van organisaties en medewerkers, hun klanten, patiënten en andere stakeholders.

In 'Verandermanagement veranderd' worden achttien populaire opvattingen over veranderen getoetst, met behulp van de wetenschap en experts uit de praktijk. Het geeft de state of the art weer en voedt en scherpt het denken en doen in de wetenschap en praktijk van het verandermanagement.

Specificaties

ISBN13:9797090095771
Taal:Nederlands
Bindwijze:voorpublicatie
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:46
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:25-9-2018
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Management Summaries // Verandermanagement veranderd
Hans van der Klis | 15 januari 2019
In het boek Verandermanagement veranderd houden Wouter en Steven ten Have en hun medeauteurs Anne-Bregje Huijsmans en Maarten Otto een vurig pleidooi voor evidence-based verandermanagement. Naar hun mening maken te veel managers en consultants bij veranderinitiatieven gebruik van managementconcepten en –ideeën zonder zich bezig te houden met de vraag in hoeverre deze concepten en ideeën werkelijk het beoogde effect hebben.
Lees verder
recensie
Verandermanagement Veranderd - 'Mag niet ontbreken in de gereedschapskist'
Sjors van Leeuwen | 29 november 2018
Bij het veranderen van organisaties en gedrag laten managers en adviseurs zich vaak leiden door hypes, populaire ideeën en niet of slecht onderbouwde aannames. Dat moet anders. Daarom worden in het boek Verandermanagement veranderd 18 populaire veranderideeën kritisch getoetst met behulp van onderzoek en beschikbare evidence.
Lees verder
recensie
Verandermanagement veranderd - 'Brengt de gewenste nuchterheid'
Paul Misdorp | 20 november 2018
Wouter ten Have, Anne-Bregje Huijsmans, Maarten Otto en Steven ten Have hebben met hun boek Verandermanagement veranderd een bijdrage geleverd aan de professionalisering van het verandermanagement.
Lees verder
recensie
Verandermanagement veranderd - 'Een stevige bijdrage aan het vak'
Rudy Kor | 1 november 2018
De ondertitel van Verandermanagement veranderd zegt al waar het om gaat: het toetsen van 18 kernideeën over veranderen. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: veel van die ideeën zijn onvoldoende tot niet bewezen in wetenschappelijk onderzoek.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
7 stemmen
6
1
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

column
Veranderen, wie is er niet groot mee geworden?
Pierre Pieterse 5 oktober 2018 De mare wil dat maar liefst 70 procent van alle veranderingen mislukt. Dat komt door weerstand, door verkeerde veranderstrategieën of wat dan ook. Maar helaas is het gewoon niet waar. Jaren geleden moet iemand met heel veel veranderautoriteit in een vlaag van wat dan ook hebben geroepen dat 70 procent van alle veranderingen mislukt. Vervolgens is dit getal door iedereen overgenomen en in de boeken beland. Waarmee sindsdien van alle veranderingen 70 procent mislukt.
interview
Wouter en Steven ten Have: ‘Veel verandermanagers houden hun vak onvoldoende bij’
Hans van der Klis 24 september 2018 Met hun nieuwe boek Verandermanagement veranderd gooien Wouter en Steven ten Have de knuppel in het hoenderhok: wat klopt er nu eigenlijk van al die aannames en claims waarmee verandermanagers, adviseurs en consultants hun werk doen en rechtvaardigen?

Over Steven ten Have

Prof. Dr. Steven ten Have is organisatieadviseur en hoogleraar Strategie en Verandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2004 is hij partner van TEN HAVE Change Management. Steven is vicevoorzitter van RvC van ABN AMRO. Daarnaast is hij kroonlid van de Onderwijsraad en raad-plaatsvervanger bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.

Andere boeken door Steven ten Have

Over Wouter ten Have

Prof. Dr. Wouter ten Have is organisatieadviseur en hoogleraar Organisatieverandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij kerndocent Change Management bij de MBA Healthcare Amsterdam Business School (Universiteit van Amsterdam). Sinds 2004 is hij Managing partner van TEN HAVE Change Management. Wouter is als toezichthouder lid van de RvT van Cito, en lid van de RvT van KwadrantGroep.

Andere boeken door Wouter ten Have

Over Anne-Bregje Huijsmans

Drs. Anne-Bregje Huijsmans is partner bij TEN HAVE Change Management waar zij sinds 2006 als adviseur werkzaam is.

Andere boeken door Anne-Bregje Huijsmans

Over Maarten Otto

Drs. M.J. (Maarten) Otto MMC is directeur Corporate & Social Affairs bij netwerkbedrijf Alliander. Hij is lid van het directieteam en verantwoordelijk voor de vakgebieden Public Affairs, Regulering, MVO en Bestuursadvies. Daarnaast is hij als kerndocent verbonden aan de postdoctorale opleiding Leren, Ontwikkelen & Veranderen (Radboud Universiteit) en gastdocent bij de postdoctorale opleiding Verandermanagement (Vrije Universiteit Amsterdam). Eerder werkte hij bij Twynstra Gudde en TEN HAVE Change Management. Maarten schrijft met regelmaat over het aanpakken, besturen en organiseren van veranderkundige vraagstukken en daaraan gerelateerde onderwerpen en is medeauteur van de boeken Reconsidering Change Management: Applying Evidence-Based Insights in Change Management Practise en Verandermanagement Veranderd – 18 kernideeën over veranderen getoetst.

Andere boeken door Maarten Otto

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verandermanagement veranderd - gratis voorpublicatie