Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Groot psychologisch modellenboek - herzien en uitgebreid

65 modellen voor ontplooiing van jezelf en anderen

Ingenaaid Nederlands 2019 9797090101816
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Er zijn talloze psychologische modellen in omloop. Maar welk model is nu geschikt als je beter wilt leren omgaan met conflicten, je faalangst wilt aanpakken, je charisma wilt ontwikkelen of wilt weten welke leerstijl voor jou het meest effectief is?

In het 'Groot Psychologisch Modellenboek' worden de belangrijkste modellen op een rijtje gezet. Aan bod komen onder andere de Roos van Leary, het Primary Mental Abilities-model, The Big Five, RET, de piramide van Maslow, flow, de loopbaanankers van Schein, het Thomas-Kilmannmodel en Management Drives. Deze tweede herziene editie is bovendien aangevuld met veertien nieuwe modellen, waaronder de beïnvloedingsprincipes van Cialdini en Drive van Daniel Pink.

De 65 modellen zijn ingedeeld in de volgende rubrieken:
- Leiderschap & Invloed
- Communicatie & Relaties
- Persoonlijkheid & Ontwikkeling
- Leren & Presteren
- Vitaliteit & Stress
- Talent & Ambitie
- Samenwerken & Resultaat
- Besluitvorming & Creativiteit

Elk model wordt beschreven aan de hand van een vaste opzet: wat is het dilemma, wat is de achtergrond van het model, hoe kan het model in de praktijk worden ingezet en wat zijn de voor- en nadelen van het model? De vele tests die in het boek zijn opgenomen bieden de mogelijkheid om jezelf of bijvoorbeeld je teamleden direct te toetsen. Een uniek boek voor de ambitieuze, nieuwsgierige en leergierige professional!

Dit boek is samengesteld door een aantal prominente GITP-adviseurs, waaronder Anthon van der Horst, Hanno Meyer, Alec Serlie en Marcel Wanrooy. GITP is een HRD-adviesbureau dat gespecialiseerd is in inzicht en ontwikkeling van individuen en organisaties.

'Een heerlijk boek voor adviseurs die langs het uitgebreide buffet van psychologische modellen mogen lopen, en van alles kunnen proeven en uitproberen.' – Rozemarijn Dols, zelfstandig gevestigd psycholoog, management consultant en auteur

Specificaties

ISBN13:9797090101816
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Verschijningsdatum:6-3-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anthon van der Horst

Anthon van der Horst (1959) is psycholoog, senior consultant en werkt bij GITP. Als leidinggevende heeft hij veel ervaring opgedaan met het managen van groei en innovatie. Via zijn columns bij VKbanen en zijn weblog (www.actualiteitspsychologie.nl) geeft hij zijn visie vanuit de psychologie op de actualiteit als zelfbenoemd Actualiteitspsycholoog. Als consultant adviseert en coacht hij rondom het functioneren van mensen en topteams in profit en non-profitorganisaties.

Andere boeken door Anthon van der Horst

Over Marcel Wanrooy

Dr. ir. Marcel J. Wanrooy (1955) is werkzaam bij adviesbureau GITP International b.v. Hij ontwikkelt Leadership Programma's en begeleidt besturen en directies van professionele organisaties (bestuursstructurering, opvolging, samenwerking, coaching en corporate governance). Zijn specialisme is conflictbegeleiding in maatschappen (partnerships). Marcel Wanrooy is expert op het terrein van de (on)bestuurbaarheid van professionals. Hij publiceert hierover en geeft regelmatig workshops en lezingen op dit terrein. In 2001 verscheen 'Leidinggeven tussen professionals', dat in korte tijd uitgroeide tot een standaardwerk in Nederland. In 2007 promoveerde hij aan de VU Amsterdam op een onderzoek naar de besturing van Professional Service Firms, getiteld 'Veel kapiteins op één schip'. Hij is lid van de Raad van Toezicht van een van de grotere accountantskantoren in Nederland en parttime verbonden aan het Professional Services Institute, Nyenrode.

Andere boeken door Marcel Wanrooy

Over Hanno Meyer

Hanno Meyer is senior adviseur en werkt sinds 1996 bij GITP. Hij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van coaching, counseling en loopbaanvraagstukken. Hanno is initiatiefnemer en medeontwikkelaar van de erkende leergang Coachen van GITP en redacteur/auteur van het 'Groot Psychologisch modellenboek' (2010) en het 'Groot Coachingsmodellenboek' (2011). In zijn begeleidingstrajecten bij GITP pakt Meyer een breed scala van thema's en vraagstukken op: competentieontwikkeling, loopbaanbegeleiding/outplacement, burnout en stressmanagement, communicatieve vaardigheden, (team)conflicthantering en zingevingvraagstukken. Zicht krijgen op persoonlijke thema's, het oplossen van verstrikkingen en het werken aan persoonlijke effectiviteit zijn in zijn werk terugkerende thema's.

Andere boeken door Hanno Meyer

Over Alec Serlie

Alec Serlie is adviseur bij GITP.

Andere boeken door Alec Serlie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Groot psychologisch modellenboek - herzien en uitgebreid