Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Van winst naar waarde

Organiseren en leidinggeven vanuit een waardegedreven businessmodel

Seminar met Jeroen Smit, Sander Heijne, Wouter Hart, Martin van Staveren, Alex van Hooff, Astrid Elburg, Steijn van Kreij

Seminar met Jeroen Smit, Sander Heijne, Wouter Hart, Martin van Staveren, Alex van Hooff, Astrid Elburg, Steijn van Kreij

Van winst naar waarde

Organiseren en leidinggeven vanuit een waardegedreven businessmodel

Met onder andere...

Jeroen Smit Jeroen Smit
Sander Heijne Sander Heijne
Wouter Hart Wouter Hart

Over dit seminar

Voor wie is dit congres?

Voor iedereen die het lef heeft om andere wegen in te slaan. Voor leidinggevenden, beleidsmakers, kwaliteits-, proces- en HR-managers. Voor bestuurders, (financieel) directeuren en controllers. Kortom, voor iedereen die mee wil werken aan betekenisvolle organisaties van de toekomst.

Thema's tijdens het congres:

 • Inzicht in een ander economisch model en het lef om radicaal nieuwe wegen in te slaan
 • Waardevolle doelen realiseren in een onzekere wereld
 • De balans tussen kosten en doelen zoals duurzaamheid en kwaliteit
 • De kunst van veranderen; met minder beheersbaarheid betere prestaties neerzetten
 • Vernieuwend en risicogestuurd leiderschap

Alle deelnemers krijgen Managementboek van het Jaar 2021 Fantoomgroei cadeau. 

Boekenpakket bij dit seminar

Fantoomgroei
Sander Heijne
Fantoomgroei
20,-

Programma

08:45 Ontvangst
9:30 Start seminar
17:00 Einde seminar
09:30 Opening door Jeroen Smit
9:45 De natuur als kern van je waarde
De missie van Burgers' Zoo is om dieren te beschermen en te behouden om op deze wijze een bijdrage te leveren aan de grote diversiteit van de natuur. Dichtbij huis in Arnhem maar ook verder weg in grote natuurprojecten. Al jaren zet Burgers' Zoo zich in voor een duurzame toekomst. Zo wordt al ruim 30 jaar een natuurgebied in Berlize ter grootte van 400 vierkant kilometer beschermd. Een verhaal over de combinatie van waarde creëren voor de natuur, gekoppeld aan het succesvol houden van een grote organisatie.
10:00 Langetermijnwaarde versus kortetermijnwinst
Hoe kan het dat de economische groei maar doorgaat, dat bedrijven steeds meer winst maken, maar dat werknemers die daar voor zorgen, daar nauwelijks iets van merken? Een economie die alleen maar draait om meer produceren en consumeren, is eindig. We moeten op zoek naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. Hoe verdelen we de waarde die we creëren, hoe bewaken we dat we de goede dingen doen en hoe verankeren we dit op lange termijn? Op zoek naar een nieuwe manier om de economie wél te laten werken voor iedereen.
11:00 Pauze
11:30 Als het verhaal verandert
Als we vanuit een andere insteek gaan kijken naar de focus van onze organisatie, vraagt dat ook een andere aansturing, een andere cultuur en ander gedrag. Hoe kunnen we de waardegedrevenheid echt tot de start van ons denken maken? Wat is eigenlijk de bedoeling en hoe komen we los van het systeem? Voorbij de producten die we aanbieden of interne procesafspraken die we gemaakt hebben en in het geloof dat echt goede waarde-oriëntatie uiteindelijk de beste strategie is voor iedereen.
12:30 Lunch
13:30 Waardevolle doelen realiseren in een onzekere wereld
We werken tegenwoordig aan tal van complexe vraagstukken in een dynamische, onzekere wereld. Een wereld met volop risico’s én volop kansen. Hoe kunnen we waardegedreven omgaan met deze realiteit? Ofwel, hoe kunnen we waardevolle doelen realiseren, innoveren en maatschappelijke waarde creëren, ondanks onvermijdelijke waardespanning? Meer instrumenteel risicomanagement is geen oplossing. Het ontwikkelen van risicoleiderschap biedt wél kansen. Of je nou leidinggevende of een vakinhoudelijke professional bent.
14:30 Balanceren tussen geld en het goede
Jeroen Smit in gesprek met Stijn van Kreij over zijn onderneming Butterfly Effect. Butterfly Effect verbindt mensen met en zonder beperking door huisvesting te realiseren voor vrijwilligers op zorglocaties. De vrijwilligers wonen op een prachtige landelijke locaties in tiny houses, hiervoor betalen ze een geringe huur én ze verlenen diensten aan de zorginstelling en diens bewoners. - Winst voor iedereen: op deze manier vergroten we het welzijn van mensen met een beperking en dragen we bij aan het verlagen van de werkdruk in de zorg. En ondertussen doen we ook iets aan het grote tekort aan kleinschalige huisvesting voor een-persoons-huishoudens. - Welke doelen heeft Stijn van Kreij zich gesteld met zijn onderneming en hoe ziet zijn businessmodel eruit?
15:00 Pauze
15:30 Vernieuwend leiderschap: winst plus waarde-creatie
Mensen zijn het belangrijkste arbeidskapitaal van organisaties. Zij brengen kennis en structuur en uiteindelijk geven zij richting aan elk bedrijf of organisatie. Investeren in leiderschap en persoonlijke ontwikkeling is dan ook onontbeerlijk. Meer dan ooit is er reden voor vernieuwing. Innovatie van diensten, producten, werkwijzen maar ook van karakters. We snakken naar flexibiliteit en wendbaarheid. We moeten onszelf opnieuw uitvinden. Sommigen doen dat snel en van nature, anderen hebben iets te leren en een iets te grote groep heeft daar moeite mee. Wat staat ons te doen? Welk leiderschap hebben we nodig?
16:30 Afsluiting door Jeroen Smit

Sprekers

Jeroen Smit
Jeroen Smit
Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur. Hij was hoogleraar Journalistieke Vaardigheden aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2005 werd Het drama Ahold onderscheiden als Managementboek van het Jaar. Begin 2010 kreeg Smit voor De Prooi de Machiavelliprijs. Het grote gevecht stond op de Shortlist voor het Managementboek van het Jaar 2020.
Sander Heijne
Sander Heijne
Sander Heijne (1982) is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte jaren op de economieredactie van de Volkskrant en schreef daarna over marktwerking in de publieke sector voor De Correspondent. Van zijn eerste boek 'Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u' zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht.
Wouter Hart
Wouter Hart
Wouter Hart is oprichter van en adviseur bij Verdraaide Organisaties. Vanuit zijn creatieve, niet-bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheerbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. Sinds het uitkomen van het boeken 'Verdraaide organisaties’ en 'Anders Vasthouden' gaf Wouter honderden lezingen over onder andere leiderschap en verandermanagement.
Martin van Staveren
Martin van Staveren
Dr. ir. Martin Th. van Staveren MBA studeerde technische aardwetenschappen en bedrijfskunde. Hij promoveerde op het implementeren van risicomanagement in organisaties. Met zijn bureau VSRM helpt hij organisaties risicogestuurd te werken. Van Staveren is ook kerndocent in de masteropleidingen Risicomanagement en Public Management, Universiteit Twente.
Alex van Hooff
Alex van Hooff
Alex van Hooff is ondernemer en natuurbeschermer. Sinds 2004 is hij directeur van het familiebedrijf Koninklijke Burgers' Zoo in Arnhem. Onder zijn leiding worden diverse grote vernieuwingsprojecten opgezet.
Astrid Elburg
Astrid Elburg
Astrid Elburg ondersteunt organisaties op het gebied van ontwikkeling van ethisch, strategisch en persoonlijk leiderschap. Ze is adviseur, docent en auteur van o.a. Gunnen! De kracht van vernieuwend leiderschap.
Steijn van Kreij
Steijn van Kreij
Stijn van Kreij is oprichter van Butterfly Effect. Hij gelooft in de waarde van natuurlijke verbindingen tussen mensen mét en zonder zorgvraag. Met Butterfly Effect maakt hij met kleine woningen grote impact. Behalve ondernemer is Stijn ook artiest/zanger.

Praktische informatie

Locatie

Burgers zoo, Arnhem
Burgers Zoo, Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Routebeschrijving

Programma

8.45 Ontvangst
9.30 Opening

9.45 Alex van Hooff: De natuur als kern van je waarde
10:00 Sander Heijne: Langetermijnwaarde versus kortetermijnwinst

11:00 Pauze

11:30 Wouter Hart: Als het verhaal verandert

12:30 Lunch

13:30 Martin van Staveren: Waardevolle doelen realiseren in een onzekere wereld
14:30 Jeroen Smit: Balanceren tussen geld en het goede

15:00 Pauze

15:30 Astrid van Elburg: Vernieuwend leiderschap, winst plus waarde-creatie
16:30 Afsluiting door Jeroen Smit

17:00 Einde programma

 

Voorwaarden

Deze dag wordt georganiseerd door Verhaal met Impact in samenwerking met Managementboek. Uw aanmelding wordt bevestigd en gefactureerd door Verhaal met Impact.

Deelnamekosten
Normale prijs is €595 (ex. BTW ) per persoon.
Tot 15 oktober geldt een vroegboekkorting van €100.

Annulering
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan
gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot
twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel
kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u
het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich
altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door
een collega.

Vragen?
Voor inhoudelijk informatie kunt u zich wenden tot Judith de Geus via judith@verhaalmetimpact.nl.
Voor overige vragen kunt u terecht bij Loes Schokker via 06-10808010 of loes@verhaalmetimpact.nl

Ook interessant voor u"

12 JAN
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden