Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bijrijdersmodel

Deze boekenlijst ondersteunde mij bij het schrijven van de BIJRIJDER, in de schaduw van autisme waarin ik de avonturen beschrijf van Noëlle die het kleurrijke pallet in haar familie ontdekt dat ‘ASS’ heet, ofwel ‘autisme’. Deze boeken geven de mogelijkheid om oude zekerheden te vervangen door nieuwe, die gelukkiger maken.

H. van Engelenburg | 9 januari 2024

Wat mij inzicht gaf zijn een paar (praktisch toepasbare) theorieën over systemisch bewustzijn en hechtingsstijlen. Deze heb ik laten samensmelten met andere boeken over opvoeden en rouw. Nadat mijn roman af was heb ik een model gemaakt. Deze staat op mijn website. Ik gebruikte het model van Higgins als basis omdat het hokjes doorbreekt en geen etiketjes plakt. Het model van Higgins is echter niet compleet: het is alleen de binnenwereld, nature, dat wat iemand meekrijgt bij geboorte. Nuture is net zo belangrijk, immers begint mijn roman niet voor niets met de woorden van Simone de Beauvoir: Je bent en wordt in interactie met anderen wie je bent. Bovendien zet het de persoon met ASS centraal, zoals meestal. Mijn model zet de persoon die ermee moet 'dealen' centraal en ik hoop dat veel mensen zich hierdoor gezien en gesteund voelen.

Colette de Bruin

Geef me de 5

De bijbel voor ouders met intensieve zorgkinderen die 'belast' zijn met ASS. Let op: ASS is niet altijd belastend, het kan zich ontwikkelen als een gave, mits juist begeleid van jongs af aan. Vandaar dat dit boek bovenaan de lijst staat. Hoe eerder je als ouder ervan bewust bent hoe je je kind kunt helpen, hoe beter voor je kind en... jezelf!

Hester Lever

Ongehoord ongezien

Dit boek geeft taal aan wat je allemaal voelt en meemaakt als er ASS in je familie zit. Dat zorgt ervoor dat je erkenning voelt en dat geeft rust en ruimte in je hoofd. Je kan gaan verwerken wat er met je is gebeurt. Even aandacht voor jou, in plaats voor die 'lastige ander'.

Diane Poole Heller

De kracht van gehechtheid

Positieve benadering van hechtingstijlen. Het woord stijl versus stoornis geeft het al aan. Bewustwording kan al helpen dat moeilijkheden door een hechtingsstijl overwonnen kunnen worden. Het is de buitenwereld die je heeft geprogrammeerd, het is niet van jou!

Jeffrey Wijnberg

De kunst van het kwetsen

Ilse Noens

Opvoeden & autisme

Els van Steijn

De fontein, vind je plek

Praktijkboek met een duidelijk en eenvoudig model dat inzicht geeft in je eigen rol en hoe je je intrinsieke houding kan aanpassen door op je plekte gaan staan in de familie.

Herman Jansen, Betty Rombout

Autisme in het nest

Een heerlijk boek om te merken dat je niet alleen bent.

Johan Maes, Evamaria Jansen

Ze zeggen dat het overgaat

Een boek over rouw verwerking? Crisis vergroot karaktereigenschappen uit. Rouwen is zo'n crisis. Bovendien kan het verwerken van het besef dat er ASS in je familie zit verdrietig maken. Je rouwt. Tijdens rouwverwerking worden de dominante kenmerken van de binnenwereld duidelijker zichtbaar. In combinatie met De Kracht van gehechtheid (buitenwereld) is dit boek een waardevolle aanvulling.

Kate Kirkpatrick

Simone de Beauvoir

Filosofie over hoe te leven, uitgelicht door het volgend van gebeurtenissen uit het leven van deze bijzondere vrouw. Een rijke verdieping.

Graeme Simsion

Het Rosie Project

Casus met veel humor.

Graemi Simsion

Het Rosie Effect

Nog een casus met veel humor.

Els van Steijn

De fontein, maak wijze keuzes

Verdieping van Vind je plek, een aanvulling op Ze zeggen dat het overgaat en Geef mij de 5.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Over H. van Engelenburg

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden