Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wij zijn Bellingcat

Hoe gewone mensen de onderzoeksjournalisten van de toekomst werden

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789000369676
Direct te downloaden

Samenvatting

In 2014 kwam aan het licht dat Rusland verantwoordelijk was voor het neerhalen van vlucht MH17. Deze schokkende onthulling werd niet gedaan door een inlichtingenorganisatie of traditionele nieuwsmedia, maar door burgerjournalisten van Bellingcat, het online onderzoekscollectief die de manier waarop we denken over nieuws voorgoed veranderde.

In Wij zijn Bellingcat vertelt oprichter Eliot Higgins het verhaal van hoe hij geheel nieuwe manier van journalistiek creëerde en wereldwijd burgerjournalisten in staat stelde om misstanden aan de kaak te stellen, enkel met behulp van hun computerschermen. Hij brengt de tools in kaart die gebruikt worden voor het analyseren van gegevens, van geolocatiesoftware tot een app die het tijdstip van een foto kan achterhalen. En hij neemt ons mee in de grootste scoops van Bellingcat – zoals de onderzoeken naar vlucht MH17 en de Syrische burgeroorlog. Higgins geeft ons een unieke kijk achter de schermen bij de organisatie die onderzoeksjournalistiek naar het digitale tijdperk bracht.

Met speciaal voorwoord van Christiaan Triebert, winnaar van de Pulitzerprijs en voormalig journalist van Bellingcat

"Eliot Higgins en Bellingcat vechten tegen Vladimir Poetin en de zijnen met behulp van slechts hun computers en smartphones." - Foreign Policy

Specificaties

ISBN13:9789000369676
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:11-2-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Eliot Higgins

Eliot Higgins is een Britse burgerjournalist, blogger en oprichter van het online onderzoeksplatform Bellingcat. Hij vergaarde bekendheid onder de naam ‘Brown Moses’ met zijn onderzoek naar de Syrische burgeroorlog in 2012 en geldt daarmee als een van de grondleggers van online openbronnenonderzoek. Na de oprichting van Bellingcat in 2014 deed hij daarnaast onder andere onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17 en de Salisbury-vergiftiging. In 2019 werd Higgins door Foreign Policy opgenomen in de lijst van Global Thinkers.

Andere boeken door Eliot Higgins

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Revolutie op een laptop
2. Het begin van Bellingcat
3. Firewall van feiten
4. Muis vangt kat
5. Volgende stappen

Noten
Dankwoord
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wij zijn Bellingcat