Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Coachen als professie

Fundamenten voor begeleiding naar heelheid

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789024448999
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

'Coachen als professie' verbindt verschillende coachmethoden met elkaar tot een overzichtelijk geheel, een body-of-knowledge. Het biedt de fundamenten van het beroep van coaching via kennis, kunde en ervaringswijsheid. De geschiedenis, theorie en methode, ethiek, houding en vaardigheden komen aan bod, op een heldere en toegankelijke manier en voorzien van talloze voorbeelden uit de praktijk.

Dit boek biedt bovendien nieuwe concepten waarmee de professie wordt aangevuld, zoals Value Based Transformation (VBT), het Inclusive model van aandacht en de 'K-A-R-M-A' leercyclus.

De uitgave is interessant voor studenten coaching, counseling of begeleidingskunde, opleiders, docenten en trainers, maar ook hulpverleners, welzijnswerkers, adviseurs, consultants, HR-managers en leidinggevenden.

Specificaties

ISBN13:9789024448999
Trefwoorden:coachen, coaching
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:522
Uitgever:Boom
Druk:4
Verschijningsdatum:11-8-2017
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Coachen als professie
Richard van der Lee | 30 maart 2012
'Degelijk en veelomvattend' waren de eerste woorden die bij mij opkwamen bij het lezen van het boek 'Coachen als professie' van Ien van der Pol. Het boek beschrijft zeer uitgebreid een breed scala een coachingsmethodieken en bijbehorende wetenswaardigheden. Gezien het toenemende belang van coaching is dit boek een must-have voor de professional en de leidinggevenden die meer diepgang zoeken in relatie tot de collega's waar zijn leiding aan mogen geven.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
9 stemmen
9
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Ien van der Pol: ‘Het stoort me dat er zo in tegenstellingen wordt gedacht’
Linda Huijsmans 7 juni 2012 Coaching is een relatief jong vakgebied, stelt Ien van der Pol. Er wordt veel over geschreven, maar een overzichtswerk ontbrak in haar ogen nog. Ze besloot het zelf te schrijven. Coachen als professie is een ‘body of knowledge’ geworden, gelardeerd met persoonlijke ervaringen.

Over Ien G.M. van der Pol

Ien G.M. van der Pol, auteur van het standaardwerk 'Coachen als professie', is oprichter en directeur van de Alba-academie, opleidingsinstituut voor alle beroepsniveaus van coaching en leiderschapsontwikkeling. Zij is tevens Master Executive coach en begeleider van directieteams. Ze heeft de 'Inclusive theorie' ontwikkeld, een simpel model van aandacht dat toepasbaar is voor persoonlijk leiderschap, teamleiderschap, leiderschap in organisaties en leiderschap in politiek en maatschappij. Van der Pol geeft les aan de Alba-academie en verzorgt ook elders gastlessen. Thema's waar zij zich mee bezig houdt zijn: verbinding, leiderschapsontwikkeling en effectiviteit van communicatie. Daarmee helpt zij mensen en organisaties om steeds Welzijn, Welvaart en Wijsheid met elkaar te verbinden in een aldoor veranderende wereld. Haar bundel 'Uit & Thuis' uit 2010 gaat ook over verbinding van paradoxen. Op dit moment werkt zij deze thema's uit in een nieuw boek over 'Inclusive Leadership'.

Andere boeken door Ien G.M. van der Pol

Inhoudsopgave

Voorwoord door Rudy Vandamme
Persoonlijk woord van de auteur

Inleiding

Deel I: Algemeen kader
Deel II: Het coachtraject
Deel III: Attitude en vaardigheden van de coach
Deel IV: Cognitieve gedragstechnieken (CGT)
Deel V: Dieper coachen

Over de auteur
Lijst van belangrijke begrippen en hun betekenis
Literatuuropgave en bronnen
Relevante organisaties
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coachen als professie