Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Adapt: De kracht van improvisatie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789047004691
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

Mensen hebben een sterke drang om de wereld beheersbaar te maken en onzekerheid uit te bannen. Dat leidt tot rigide organisaties en planningen, en een blinde vlek voor toevallige kansen en oplossingen. Maar onze omgeving wordt alleen maar onvoorspelbaarder.

Tim Harford laat in 'Adapt' zien hoe we de meest complexe problemen in de wereld - klimaatverandering, armoede, de financiële crisis, innovatie - beter kunnen aanpakken door trial-and-error. We moeten experimenteren, fouten maken en daarvan leren, en ons voortdurend aanpassen aan nieuwe situaties.

Harford leert ons aan de hand van een reeks inspirerende voorbeelden - onder meer de Amerikaanse oorlog in Irak, de Indiase microkredieten van Muhammad Yunus, effectieve ontwikkelingshulp, de skunk works van Cisco en Lockheed, en de reparatie van ontplofte olieplatformen en kernreactoren - de kracht van het improviseren. 'Adapt' is een baanbrekend 'survivalhandboek' voor onze complexe en aldoor veranderende wereld.

Specificaties

ISBN13:9789047004691
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:302
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2011
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Expertrecensies (1)

Adapt: De kracht van improvisatie
Edward Gilding | 8 december 2011
Als organisatieadviseur werk ik voor vele verschillende organisaties en in uiteenlopende omgevingen. En wat ik zelf kenmerkend vind aan deze nieuwe omgevingen is dat ze vaak erg complex lijken. Een boek dat inhoudelijk ingaat op hoe je complexe problemen kunt aanpakken, lijkt mij als adviseur daarom erg relevant en aantrekkelijk. Tim Harford pleit er in 'Adapt' voor om deze problemen op te lossen met experimenteren, fouten maken, aanpassen.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Tim Harford

Tim Harford is a senior columnist for the Financial Times and the presenter of Radio 4’s More or Less. He was the winner of the Bastiat Prize for economic journalism in 2006, and More or Less was commended for excellence in journalism by the Royal Statistical Society in 2010, 2011 and 2012. Harford lives in Oxford with his wife and three children, and is a visiting fellow at Nuffield College, Oxford. His other books include The Undercover Economist, The Logic of Life and Adapt.

Andere boeken door Tim Harford

Inhoudsopgave

1. Aanpassing
2. Conflict - hoe organisaties leren
3. Nieuwe ideeën die ertoe doen - variatie
4. Wat werkt voor de minderbedeelden - selectie
5. Klimaatverandering - de regels voor succes veranderen
6. Het voorkomen van financiële meltdowns - ontkoppeling
7. Organisaties met aanpassingsvermogen
8. Je eigen aanpassingsvermogen

Dankwoord
Noten
Register
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Adapt: De kracht van improvisatie