Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De macht van McKinsey

De destructieve invloed van het belangrijkste adviesbureau ter wereld

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789047015222
Direct te downloaden
6,99
6,99

Samenvatting

Onderzoeksjournalisten Walt Bogdanich en Michael Forsythe onthullen in 'De macht van McKinsey' hoe kostenbesparing en efficiëntie steeds weer de kern vormen van de adviezen van McKinsey & Company. De consultants van McKinsey adviseren wereldwijd de invloedrijkste bedrijven, organisaties en overheden. Het bureau laat zich voorstaan op zijn door waarden gedreven aanpak en gaat tot het uiterste voor zijn klanten, maar strijkt nooit met de eer als de klant succes behaalt. Met deze reputatie werd McKinsey de heilige graal voor ambitieuze studenten, en veel invloedrijke personen begonnen er hun carrières.

Maar wat blijft er van die reputatie over als je achter de schermen kijkt? Niet zelden leiden de adviezen van McKinsey tot misstanden bij de geadviseerde organisaties, met grote opbrengsten voor de consultants en hun opdrachtgevers. Ook in de keuze voor zijn klanten – van corrupte overheden tot de tabaksindustrie – zijn McKinseys waarden ver te zoeken. Beschuldigingen van belangenverstrengeling veegt het bureau van tafel: hun teams hielpen weliswaar bij het versterken van de Chinese marine enerzijds en adviseerden het Pentagon hoe militaire agressie vanuit China te pareren anderzijds, maar de teams werkten apart van elkaar.

Zo heeft McKinsey een onzichtbare maar niet te onderschatten invloed op onze economie, ons politiek beleid en zelfs op oorlogsvoering.

Wat blijft erover van de reputatie van McKinsey & Company als je achter de schermen kijkt? Dit boek onthult de onzichtbare maar destructieve invloed die het bureau heeft op economie en maatschappij.

Specificaties

ISBN13:9789047015222
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:356
Druk:1
Verschijningsdatum:28-1-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
De macht van McKinsey - ‘Mooi overzicht van de tijdsgeest’
Jan Hoogstra | 17 maart 2023
In 2014 schreef ik een recensie over een boek ‘De Firma’. Dat boek schetste een ontluisterend beeld over het adviesbureau McKinsey. Mijn nieuwsgierigheid was dan ook gewekt door ‘De macht van McKinsey’ van Bogdanich en Forsythe. Is het sinds 2014 beter gegaan met het adviesbureau of is de cultuur niet veranderd en zijn ze op dezelfde voet doorgegaan?
Lees verder
recensie
De macht van McKinsey - ‘Kijkje in de keuken’
Christel Deckers | 20 december 2022
Een zwarte kaft voor een zwartboek over McKinsey?Of doe ik met deze constatering de onderzoekers Walt Bogdanich en Michael Forsythe tekort? Delen van De macht van McKinsey lezen in ieder geval als een thriller.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (3)

achtergrond
Consultancy - Tussen adviseren en disruptie
Bertrand Weegenaar 10 oktober 2023 Er is een groeiende weerstand tegen de grote consultancybedrijven. Het gaat voornamelijk over hun verdienmodel en hun ethisch kompas. Nu veel bedrijven en overheden worstelen met het neerzetten van plannen voor duurzaamheid en daar dan weer consultants voor gaan inhuren, rijst de vraag: moeten we dit zo vol blijven houden?
interview
Wat the firm adviseert, verspreidt zich naar álle bedrijven
Jeroen Ansink 16 januari 2023 Belangenverstrengeling, klussen voor vijandige mogendheden, duurzaamheid prediken en milieuvervuilers dienen. In De macht van McKinsey schetsen onderzoeksjournalisten Walt Bogdanich en Michael Forsythe een vernietigend beeld van ‘s werelds meest toonaangevende adviesbureau. ‘Er is geen excuus voor het promoten van drugs tijdens een epidemie van overdosissen.’
nieuws
Harvest - Oktober 2022 - De macht van McKinsey en Getting Along
Jeroen Ansink 19 oktober 2022 Wat leest Amerika en wat waait over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: De macht van McKinsey en Getting Along.

Over Walt Bogdanich

Walt Bogdanich is onderzoeksjournalist bij The New York Times. Bogdanich won driemaal een Pulitzer Prize voor zijn werk en maakte reportages voor onder meer abc News en The Wall Street Journal.

Andere boeken door Walt Bogdanich

Over Michael Forsythe

Michael Forsythe is onderzoeksjournalist bij The New York Times. Forsythe maakte eerder prijswinnende reportages voor Bloomberg News.

Andere boeken door Michael Forsythe

Inhoudsopgave

Inleiding: De macht van McKinsey 9

1 Rijkdom zonder schuldgevoel 25
2 Winners en losers 40
3 Van twee walletjes eten 59
4 McKinsey op ice 81
5 Een vriend van de Chinese regering 97
6 Bewakers van de poort van de onderwereld 115
7 Een turboboost voor de opiatenverkoop 135
8 ‘Hoe maak je van een steenkolenmijn een goudmijn’ 154
9 Giftige schulden 174
10 De geheime slides van Allstate 193
11 ‘De Enron Astros’ 205
12 ‘Een partijtje zeehonden knuppelen’ 222
13 In dienst van de Saoedische staat 241
14 Ons kent ons 255

Epiloog 272
Toelichting bij de bronnen 274
Dankwoord 277
Noten 283
Register 335

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De macht van McKinsey