Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kleine Campbell

De reis van de held samengevat

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789047015635
Direct te downloaden

Samenvatting

Joseph Campbell heeft via zijn indrukwekkende oeuvre de wereld verrijkt met inzichten over de universele heldenreis, de zogenaamde monomythe. Het boek waarin hij uitvoerig ingaat op deze archetypische reis is De held met de duizend gezichten. Campbell beschrijft hoe de held opgeroepen wordt zijn veilige omgeving te verlaten, hoe hij de drempel overschrijdt, uitdagingen krijgt, op de proef wordt gesteld, en uiteindelijk terugkeert naar huis om zijn schatten en verworven inzichten te delen.

In veel films, boeken en series zie je deze universele stadia terug. En ook in de psychologie en op persoonlijk vlak inspireert Campbell al generatieslang mensen om de mythen die hun leven hebben vormgegeven te herontdekken, en om hun eigen heldenreis te kiezen. De reis van de held ligt bovendien aan de basis van moderne storytelling-technieken.

In 'De kleine Campbell' biedt de Nederlandse Campbell-kenner Mieke Bouma een heldere samenvatting van 'De held met de duizend gezichten'. Ze bespreekt de diverse stadia van de heldenreis, met gebruik van voorbeelden, en laat zien welke betekenis Campbell ook nu nog heeft. Want in een tijd waarin we op de proef worden gesteld trouw te blijven aan onszelf en tegelijk van waarde te zijn voor de wereld, is de heldenreis actueler dan ooit.

Specificaties

ISBN13:9789047015635
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:80
Druk:1
Verschijningsdatum:13-1-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

De kleine Campbell - ‘Compact boek dat veel mensen zal aanspreken’
Peter de Roode | 7 februari 2022
Wie heeft niet van de titel ‘The hero with a thousand faces’ gehoord? Deze is afkomstig van wijlen mytholoog Joseph Campbell die mythen over de gehele wereld bestudeerde en daar terugkerende patronen in ontdekte.  
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mieke Bouma

Mieke Bouma is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool Amsterdam en scenarioschrijver voor toneel, film en televisie. Ze is oprichter van de Storytelling Academy, verzorgt trainingen en masterclasses Storytelling en begeleidt mensen en organisatie bij het vinden, vertellen en schrijven van een goed verhaal. Eerder publiceerde zij 'Storytelling in 12 stappen' en 'Waarom de heks in de oven verdween'. In 2016 verscheen 'De 12 oerkarakters van storytelling. Archetypes en hun basisplots'.

Andere boeken door Mieke Bouma

Inhoudsopgave

Inleiding 7

1. Over Joseph Campbell 13
2. De monomythe 17
3. Het avontuur van de held 22
4. Mythologie in het dagelijks leven 43
5. Toepassingen van de heldenreis in films, romans en kunst 55
6. Toepassingen van de heldenreis in diverse maatschappelijke domeinen 61

Verder lezen 77

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kleine Campbell