Managementboek.nl gebruikt cookies.

Joyful ondernemen (E-book)

Nederlandstalig | Ebook
Verkooppositie: #7307
Onze prijs: € 8,99
Direct te downloaden.

Ook verkrijgbaar als

Samenvatting

Met een voorwoord van Jörgen Raymann.

Welke stappen zorgen voor succesvol ondernemerschap? Wat is de inspiratiebron tijdens de reis vol hoogte- en dieptepunten? Hoe kun je zelf joyful ondernemen?

In dit boek neemt spreker, ondernemer en netwerkkoningin Sentini Grunberg je mee in haar eigen ondernemersreis en de vier stappen die zij gebruikt om joyful te ondernemen: dromen, ontwikkelen,...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Dromen
1. Gepassioneerd zijn
2. Focussen
3. Ambitie hebben

Ontwikkelen
4. Openstaan om te leren
5. Uit je comfortzone
6. Falen en opstaan

Communiceren
7. Samenwerken
8. Netwerken
9. Zichtbaar zijn

Sprankelen
10. Balans vinden
11. Je intuïtie volgen
12. Geïnspireerd zijn

Dankwoord

Specificaties

EAN:9789048535972
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Ebook
Uitgever:Amsterdam University Press
Druk:1e druk, 2017

Over Sentini Grunberg

Sentini Grunberg (1987) is spreker, schrijver en ondernemer. Ze houdt zich bezig met videomarketing en contentcreatie. Tijdens haar studie medische biologie aan de Vrije Universiteit begon ze met ondernemen en later volgde ze een master management en ondernemerschap, aangezien dat goed aansloot bij haar bedrijvigheid.

Naast haar dagelijkse werkzaamheden geniet ze enorm van haar passies zingen en dansen, maar ook yoga, mediteren en hardlopen vindt ze heerlijk.

Sentini is geboren in Amsterdam en haar roots liggen in Suriname. Het grootste deel van het jaar verblijft ze in Los Angeles.

Recensies (1)

Recensie door Ineke Smits 

Dit boek is anders dan andere boeken over ondernemerschap. Joyful ondernemen gaat over het bereiken van je doel, maar meer nog over de weg ernaartoe.

Sentini Grunberg vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes over haar reis als ondernemer. Er worden situaties beschreven die haar hebben geholpen meer te gaan werken vanuit haar kracht en die hebben geleid tot meer werkplezier.

Joyful ondernemen staat voor het leuker maken van de ondernemersreis en dat doen wat je hart sneller laat kloppen. Een juiste mindset en positieve energie zorgen er immers voor dat je met plezier onderneemt. In dit boek wordt in 4 stappen beschreven hoe je dichterbij je doel kunt komen. Toch is het boek onderscheidend hierin, want je leest over hoe de auteur zelf met successen en ook met tegenslagen te maken heeft gehad.

Wat ik erg leuk vind aan dit boek is de beschrijving van persoonlijke ervaringen en die van andere ondernemers in de naaste omgeving van de auteur. Het belang van een netwerk wordt benoemd en hoe je daar goed mee omgaat als ondernemer. De auteur beschrijft situaties waarin heel duidelijk wordt dat je je netwerk kunt activeren door te inspireren en informeren, met verbluffende resultaten tot gevolg.

Werken met passie en doen wat je leuk vindt. Dat alleen blijkt vaak niet voldoende om je dromen waar te maken en succesvol ondernemer te worden. Hiervoor is meer nodig: de juiste focus en vooral de wil om verder te komen. Dat heeft de auteur zelf ondervonden. Hoe vaak hoor je niet over fantastische ideeën, maar ontbreekt het de ondernemer over het lef of het doorzettingsvermogen er ook daadwerkelijk voor te gaan? Angst is blijkbaar het grootste obstakel om doelen en dromen waar te maken. Het uit de welbekende comfortzone stappen is voor velen moeilijk. Toch heeft deze (in mijn ogen) avontuurlijke en inspirerende jonge onderneemster/auteur dat gedaan.

Joyful ondernemen is een boek dat het verhaal van Grunberg beschrijft. Ze neemt je hierin niet aan de hand in het hoe & wat van ondernemen, maar deelt haar persoonlijke ervaring waaruit je (levens)lessen kunt leren of tips in praktijk kunt brengen. Door het enthousiasme alleen al, wat ik tussen de regels door lees, ga je zeker nadenken over de ondernemersreis die je zelf maakt. Storytelling met beoogd resultaat!

Ineke Smits, virtueel assistente en zelfstandig ondernemer onder de naam ToeDoe, gespecialiseerd in flexibele ondersteuning van ZZP en MKB.