Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De inclusiemarathon

Over diversiteit en gelijkwaardigheid op de werkvloer

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789048552948
10
Voormalig top 10Totaal 38 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1304Hoogste positie: 5
Direct te downloaden

Samenvatting

Shortlist - Managementboek van het Jaar 2022

Het besef dat diversiteit en inclusie op de werkvloer belangrijk zijn en een organisatie veel kunnen opleveren dringt tot steeds meer organisaties door. Maar hoe zet je dat besef om in actie? Hoe voorkom je dat het bij holle woorden en flitsende diversiteitsstatements blijft?

In 'De inclusiemarathon' interviewen auteurs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers over hun kennis en ervaringen in het werkveld van diversiteit en inclusie.

Ze vertellen over de hobbels waar ze tegenaan lopen en over hun aanpak. Het maakt van 'De inclusiemarathon' een onthullend boek over het aanhoudende gebrek aan diversiteit en gelijkwaardigheid binnen veel organisaties, maar ook een constructief, concreet verhaal over hoe organisaties diverser, gelijkwaardiger en inclusiever kunnen worden.

Specificaties

ISBN13:9789048552948
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:304
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2021
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De inclusiemarathon - 'Degelijk boek over een lastig onderwerp'
Henk Jan Kamsteeg | 29 oktober 2021
Diversiteit en inclusie zijn kreten die in steeds meer organisaties niet meer weg te denken zijn. Nu nog zaak hier in de dagelijkse praktijk goed vorm aan te geven. In De inclusiemarathon geven Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou een goede aanzet.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
4 stemmen
1
1
2
0
0

Interviews en artikelen (6)

nieuws
Managementboek officieel partner Future Focused Leadership
Karin de Zwaan 23 juni 2022 Een bijzondere krachtenbundeling! Managementboek is officieel kennispartner van hét nieuwe leiderschapsevent van Nederland: Future Focused Leadership, een seminar van DenkProducties.
interview
Inclusie is nooit af
Jeroen Ansink 22 juni 2022 Het belang van een diverse werkomgeving is voor de meeste organisaties inmiddels wel duidelijk, zegt Zoë Papaikonomou in De inclusiemarathon, het Managementboek van het Jaar 2022. Maar hoe pak je dat aan? ‘Het begint met erkennen dat op jouw werkvloer óók discriminatie en uitsluiting voorkomt.’
podcast
Het voelt als een gedeelde winst voor diversiteitsprofessionals
Karin de Zwaan 12 mei 2022 De inclusiemarathon is het Managementboek van het Jaar 2022. Een boek waarin Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou hun kennis bundelen met de kennis van 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers. 
interview
Gelijkwaardigheid, inclusie en diversiteit gaan de hele samenleving aan
Hans van der Klis 4 mei 2022 Door Corona kon het Managementboekengala tot twee keer toe niet doorgaan. Met Het Grote Inhaalgala op 21 april in De Rode Hoed in Amsterdam werd het gemis in een keer goedgemaakt. De inclusiemarathon van Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou, over diversiteit en gelijkwaardigheid op de werkvloer, kreeg de prijs voor het Managementboek van het Jaar.
achtergrond
Juryrapport Managementboek van het Jaar 2022 - De inclusiemarathon
Patrick Davidson 22 april 2022 Op 21 april 2022 vond er eindelijk weer een managementboekengala plaats. De uitreiking van de twee eerdere edities vond in de coronajaren logischerwijs online plaats maar deze keer werd de winnaar bekend gemaakt in De Rode Hoed te Amsterdam. De jury ligt haar proces en keuze toe in het juryrapport.
nieuws
De inclusiemarathon, winnaar Managementboek van het Jaar 2022
Karin de Zwaan 21 april 2022 Donderdag 21 april is tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed 'De inclusiemarathon' van Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2022. Felicitaties aan de winnaars en veel dank aan de jury.

Over Kauthar Bouchallikht

Kauthar Bouchallikht (zij/haar) publiceerde voor verschillende media, heeft veel ervaring met het maatschappelijk middenveld, is intersectioneel klimaatactivist en Tweede Kamerlid.

Andere boeken door Kauthar Bouchallikht

Over Zoë Papaikonomou

Zoë Papaikonomou is schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente. Haar werk richt zich op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze onderzoekt daarbinnen vooral de werking van macht. Zoë is auteur van twee boeken: Heb je een boze moslim voor mij? (2018) en De inclusiemarathon (2021). Samen met One’sy Muller maakt ze de Bonte Was Podcast over mediamissers en -opstekers op het gebied van diversiteit en inclusie. Voor platform Nieuw Wij maakt ze de serie ‘Hoopvolle Gesprekken’.

Andere boeken door Zoë Papaikonomou

Inhoudsopgave

Voorwoord 9

Inleiding 13
De definities 25
De samenleving 57
De organisatie 95
De manager 157
De diversiteitsprofessional 195
Kennis is macht 239
Tips voor de werknemer 259

Dankwoord 263
Biografieën geïnterviewden 265
Noten 279
Literatuurlijst 289
Aanbevolen literatuur voor verdieping 295
Over de auteurs 303

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De inclusiemarathon