Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De cirkel

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789048818648
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

ALLES WAT GEBEURT MOET OPENBAAR ZIJN
Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

PRIVACY IS DIEFSTAL
Mae laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, de groepsactiviteiten en de feestjes, de oneindige mogelijkheden - zelfs als ze het leven buiten de campus langzaam uit het oog verliest, een ontmoeting met een collega haar in verwarring brengt, en haar bijdrage aan de Cirkel steeds meer openbaar wordt.

GEHEIMEN ZIJN LEUGENS
'De Cirkel' is een intelligente, geestige en spannende roman die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld.

Specificaties

ISBN13:9789048818648
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:340
Druk:1
Verschijningsdatum:12-11-2013
ISSN:

Expertrecensies (3)

De Cirkel
Laurien Jochem | 17 april 2014
In ‘De Cirkel’ van Dave Eggers, kan Mae Holland haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma.
Lees verder
De Cirkel
Linda Poort | 31 maart 2014
Een filosofische roman over de toekomst van technologie en het internet, zo zou ik 'De Cirkel' van Dave Eggers willen noemen. Een roman die als een speldje in je brein prikt om je te laten nadenken over je mobiele internetgebruik en je privacy die je steeds meer weggeeft. Dit verhaal over technologiebedrijf De Cirkel is misschien geen meesterwerk, maar het is zeer vermakelijk en stemt zeker tot nadenken.
Lees verder
De cirkel
Carla Verwijs | 27 maart 2014
We willen transparantie van informatie op Internet. Kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkelingen met ‘Open Overheid’. Hoe ver willen we echter gaan in openheid en waar ligt de grens met privacy? Dit zijn vragen die Dave Eggers stelt in ‘De Cirkel’. Niet direct, maar door het verhaal te vertellen van de jonge en naïeve Mae, die gaat werken bij het bedrijf ‘De Cirkel’.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dave Eggers

Dave Eggers is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit (finalist Pulitzer Prize), Zeitoun en Wat is de Wat (finalist National Book Critics Circle Award en winnaar Prix Médicis). Hij is tevens de drijvende kracht achter McSweeney's en 826 Valencia, en won in 2008 de Ted Prize. In 2012 verscheen de indrukwekkende roman Een hologram voor de koning, die verfilmd wordt door regisseur Tom Tykwer (Cloud Atlas) met Tom Hanks in de hoofdrol. Op 8 oktober 2013 verscheen in de Verenigde Staten zijn nieuwe roman De Cirkel, een spraakmakende roman die nu al veel discussie oproept over issues als privacy, transparantie en de rol van de sociale media. In Nederland verscheen De Cirkel op 11 november. Dave Eggers woont met zijn gezin in Californië.

Andere boeken door Dave Eggers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De cirkel