Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wat voor leider ben jij?

De tien dimensies van leiderschap

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789052619163
Voormalig top 100Totaal 68 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Weet u het antwoord op de vraag: 'Wat voor leider ben jij?' Sommigen zeggen: 'Ik zorg dat we goede resultaten halen met elkaar', 'Ik ondersteun mijn mensen', of: 'Ik zorg voor draagvlak in de organisatie'. Maar die antwoorden geven slechts een eendimensionaal beeld. Wanneer bent u eigenlijk een goede leider? Welke verschillende invalshoeken, of dimensies zijn daarbij bepalend? Hoe scoor u daarop als leider? Met dit boek en de bijbehorende vragenlijst 'De tien dimensies van leiderschap' krijgt u multidimensionaal inzicht in wat u te bieden, én nog te ontwikkelen hebt.

'Wat voor leider ben jij?' biedt een speelse combinatie van theorie, verhalen van leiders uit de praktijk, ideeën uit de sport, persoonlijke ontwikkeling, sociale media, casussen en oefeningen. Een toegankelijk werkboek dat u altijd weer kunt gebruiken als naslagwerk.

Specificaties

ISBN13:9789052619163
Trefwoorden:leidinggeven
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:175
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:1-3-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Wat voor leider ben jij?
Dick Bos | 25 april 2012
'Wat voor leider ben jij?' is een boek geschreven door Carin Suurenbroek en Henk van de Steege. Zij trachten op een luchtige manier de enorme hoeveelheid inhoud over leiderschap aan te bieden. U wordt uitgedaagd om aan het schuiven te gaan met pregnante leiderschapsdimensies op het mengpaneel dat equalizer heet. Voor mij was het boek een zoektocht met een ontknoping in het laatste hoofdstuk.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Carin Suurenbroek: ‘Wees als leider niet te flexibel, dat maakt mensen onzeker’
Paul Groothengel 18 april 2012 Wat voor leider ben ik? Dat is een vraag die iedere leider zichzelf wel eens stelt. Of in ieder geval zou moeten stellen, vinden de managementtrainers Carin Suurenbroek en Henk van de Steege. Zij schreven het boek Wat voor leider ben jij? waarin ze tien dimensies van leiderschap behandelen.

Over Carin Suurenbroek

Als Senior Trainer bij Nieuwe Dimensies begeleidt Carin Suurenbroek organisaties in veranderingen waarin leiderschap en teamontwikkeling centraal staan. Vanuit een diepgaande interesse in wat mensen beweegt, heeft zij een draai naar het trainersvak gemaakt. Zij heeft meer dan 20 jaar bij AkzoNobel gewerkt, waarvan de laatste jaren als Senior Executive in het Europese management team en als Global Marketing Manager voor het merk Sikkens.

Andere boeken door Carin Suurenbroek

Over Henk van de Steege

Henk van de Steege geeft als Senior Trainer bij van Harte & Lingsma al meer dan tien jaar trainingen aan beginnende en ervaren leidinggevenden. Doelgroep Leiders en leidinggevenden, zowel beginnend als ervaren.

Andere boeken door Henk van de Steege

Inhoudsopgave

Dankwoord

1. Inleiding: Wat voor leider ben jij?
2. Leiderschap in 10D
3. Stabiliteit & Flexibiliteit
4. Ik & Wij
5. Kracht & Kwetsbaarheid
6. Denken & voelen
7. Autoriteit & Dienstbaarheid
8. Controle & Vertrouwen
9. Kennis & Wijsheid
10. Actie & Rust
11. Winst & Duurzaamheid
12. Westen & Oosten
13. De kracht van het verschil

Bibliografie
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat voor leider ben jij?