Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

How Can I Turn a Mountain Back into a Molehill?

Rational Effectiveness Training for Advanced students

E-book Epub met adobe beveiliging Nederlands 2011 9789058710307
Direct te downloaden

Samenvatting

Het enorme succes van het boek 'The Stumbling Blocks of the Mind' maakt één ding overtuigend duidelijk: er is veel behoefte aan een methode om beter om te gaan met werksituaties die stress, frustraties en niet-productief gedrag opleveren. De Rationele Effectiviteits Training, de RET, is zo'n methode.

In 'How Can I Turn a Mountain Back into a Molehill?' bouwen IJzermans en Bender voort op dit verhaal. Ze herhalen kort de uitgangspunten van de RET - waardoor het boek ook voor beginners goed te volgen is - en bespreken de functies van verschillende emoties en de irrationele gedachten die daar vaak de oorzaak van zijn. Daarna gaan ze dieper in op veelvoorkomende problemen als uitstelgedrag, weerstanden tegen verandering, schuldgevoel en onzekerheid. De vele voorbeelden, de prettig leesbare stijl en de herkenbare problematiek maken van dit boek onmisbaar voor mensen die bewust willen werken.

Specificaties

ISBN13:9789058710307
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:adobe
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:148
Druk:1
Verschijningsdatum:8-2-2011
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Theo IJzermans

Drs. Theo IJzermans (1944-2009) was zelfstandig gevestigd psycholoog, psychotherapeut en coach (www.ijzermans.org). Sinds begin jaren tachtig was hij betrokken bij opleidingen voor trainers en adviseurs van het bureau Schouten & Nelissen in Zaltbommel. Van 1974 tot 1994 was hij parttime werkzaam als psychotherapeut bij de RIAGG Zaanstreek/Waterland. Hij was opgeleid als gedragstherapeut en gezinstherapeut. Bij het Albert Ellis-instituut in New York werd hij opgeleid tot RET-therapeut. (Rationeel-Emotieve Therapie) Sinds 1990 was hij erkend supervisor voor dit instituut. Hij publiceerde eerde onder meer op het gebied van fobieën, verlegenheid, sociale vaardigheidstrainingen en ongehoorzaamheid in organisaties. Samen met Jan Schouten was hij redacteur van de voorlichtingsserie 'Zorgen voor jezelf' bij Uitgeverij Boom. Tot voor kort schreef hij regelmatig columns voor het weekblad Intermediair. Naast: 'Beren op de weg, spinsels in je hoofd' schreef hij al of niet met een coauteur: 'Het woord is nu aan u!' (Eckhardt, IJzermans, Thema, 1994), 'Productief denken een handleiding voor trainers' (IJzermans, Dimattia, Boom, 1993), 'Reaching their minds. A trainers manual for rational effectiveness training' (Dimattia, IJzermans, Institute for Rational Emotive Therapy, New York, 1996), 'Het geheim van de moeilijke klant, weerstand in adviesrelaties' (IJzermans, Thema 1996), 'Pas op voor promotie! En andere berichten van de werkvloer' (IJzermans, Boom 1999) en 'Je zult maar de baas zijn. Over de persoonlijke kanten van leidinggeven' (IJzermans, Dijkstra, Thema 2000).

Andere boeken door Theo IJzermans

Over Roderik Bender

Drs. Roderik Bender (1968) is zelfstandig gevestigd psycholoog, trainer en coach in Amsterdam (www.bendercoaching.nl). Hij is sinds 1995 verbonden aan Schouten & Nelissen in Zaltbommel op het gebied van stress en reïntegratie, communicatie, opleidingen voor opleiders en adviseurs, leiderschap en carrièremanagement. Hij is als RET-therapeut opgeleid aan het Alvert Ellis-instituut, en sinds 2002 erkend supervisor bij dat instituut. Naast enkele publicaties over de RET was hij coauteur van het boek 'Je kunt me nog meer vertellen! Persoonlijke communicatie op de werkvloer' (Bender, Timmermans, Wesseling,.Thema 2001)

Andere boeken door Roderik Bender

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel A - De methode

1. De RET in vogelvlucht
2. Emoties en hun functies
3. Wat zijn irrationele ideeën?
4. Veranderingsstrategieën: het uitdagen
5. Oefenen en veranderen

Deel B - Emoties

6. Boosheid
7. Angst
8. Verdriet, somberheid en schuld
9. Blijdschap

Deel C - Irrationele gedachten

10. Alles moet perfect!
11. Vinden zij mij aardig?
12. Ik kan er niet tegen!

Deel D - Enkele thema's verder uitgewerkt

13. Leidinggeven zonder leed
14. Morgen doe ik het echt
15. Waarom altijd weer die veranderingen?
16. Mijn probleem is dat ik een probleem heb

Bijlage: Het acht-stappen-model

Over de auteurs

Geraadpleegde literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        How Can I Turn a Mountain Back into a Molehill?