Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Werken met de successpiraal

Rollenspellen met effect

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058717474
Top 10029 dagen in de Top 100
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

Rollenspellen - de favoriete werkvorm van veel trainers en tegelijkertijd het schrikbeeld voor minstens zo veel deelnemers! Ze zijn fantastisch als ze goed gaan, maar tenenkrommend als ze mislukken.

Gaan uw rollenspellen ook wel eens de mist in? Heeft u regelmatig last van groepen die slecht feedback geven, tegenspelers die overdrijven, deelnemers die überhaupt geen rollenspellen willen doen?

Met de methode van de successpiraal is dit voorgoed verleden tijd. U krijgt deelnemers die zienderogen groeien, tegenspelers die hun rol goed spelen en groepen die feedback geven die hout snijdt. En u begeleidt moeiteloos zelf en komt tot de kern.

In dit boek leest u hoe de successpiraal werkt. Hoe u oefeningen 'echt' maakt. Hoe u op tijd stopt en hoe u ervoor zorgt dat deelnemers de feedback accepteren en succesvol herkansen. U leert alles over souffleren, over trainen met uw hart bij de deelnemers, over het verleiden van deelnemers en nog veel meer. Met aan het eind zeventien keer troubleshooting: wat doet u als het toch mis gaat?

Specificaties

ISBN13:9789058717474
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:143
Druk:1
Verschijningsdatum:12-7-2012
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (2)

Werken met de successpiraal
Amber Zwartbol | 15 december 2011
Rollenspellen zijn voor veel trainers een favoriet instrument bij vaardigheidstrainingen. Karin de Galan heeft met haar nieuwste boek 'Werken met de successpiraal' een verhelderend handboekje afgeleverd waarin je als trainer veel herkenbare situaties zult vinden en zij direct toepasbare oplossingen biedt. De Galan belooft de lezer dat geen rollenspel meer de mist ingaat. Dat klinkt veelbelovend!
Lees verder
Hoe je rollenspellen tot een succes maakt
Bert Peene | 9 december 2011
De droom van iedere trainer, een nachtmerrie voor deelnemers: het rollenspel! Zo’n rollenspel is een onmisbaar onderdeel van iedere training, maar desondanks de meest omstreden interventie die je kunt bedenken. Volgens Karin de Galan komt dat vooral omdat cursisten te vaak met faalervaringen naar huis gaan. Ze weten nu weliswaar hoe het moet, maar tot een succesvolle toepassing van die kennis is het tijdens de training niet gekomen. Jammer, vindt De Galan, want het kan gemakkelijk anders. Hoe? Door de successpiraal te gebruiken. Ze schreef er een prettig leesbaar en vooral hoopgevend boekje over: Werken met de successpiraal.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Karin de Galan: ‘De houding van iedere trainer moet er een van professionele liefde zijn’
Bert Peene 27 september 2011 Voor een vaardigheidstraining moet je absoluut oefenen, maar de meeste cursisten vinden dat doodeng. Vooral met het woord ‘rollenspel’ jaag je gemakkelijk een hele groep in de stress. Dat is helemaal niet nodig, vindt Karin de Galan, en zij kan het weten. Niet alleen heeft zij inmiddels ruim twintig jaar ervaring als trainer, ze heeft ook een aantal zeer succesvolle boeken over vaardigheidstrainingen geschreven. Maar het onderwerp ‘rollenspellen’ krijgt daarin nog niet de aandacht die het nodig heeft, vond ze, en daarom schreef zij opnieuw een boek. Deze keer uitsluitend over hoe je het roemruchte fenomeen zo kunt gebruiken dat weerstand voorgoed tot het verleden behoort én je er als trainer een optimaal leerrendement uit haalt: Werken met de successpiraal.

Over Karin de Galan

Karin de Galan is oprichter van de Galan school voor training en heeft vele jaren ervaring als trainer van trainers. Ze heeft een eigen methode ontwikkeld om deelnemers aan trainingen succesvol nieuwe kennis en vaardigheden te laten leren. Dit model heeft ze beschreven in twee van haar boeken: 'Trainingen ontwerpen' (2007) en 'Van deskundige naar trainer' (2008). Samen met Anneke Dekkers schreef ze 'Lachen met lef' (2009) over de waarde van humor voor coachen en trainen.

Andere boeken door Karin de Galan

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Successpiraal of faalervaring
2. Drie pijlers
3. De successpiraal begeleiden
4. Verleiden tot rollenspellen
5. De deelnemers feedback leren geven
6. Maar wat doe ik als het niet vanzelf gaat?

Op naar je eigen successpiraal
Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken met de successpiraal