Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Factor MOED!

Durven kiezen en volharden in BV Nederland

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789058756275
1
Voormalig Nr. 1Totaal 10 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Is moed aan te leren? Ja! Met dit boek kan iedereen zijn vermogen tot moed aanboren

Moed tonen op je werk, thuis en op straat is niet vanzelfsprekend. We horen regelmatig over de gevolgen van risicomijdend gedrag. In dit boek lees je over situaties waar moed is getoond ondanks risico's. Waar keuzes werden gemaakt die niet de makkelijkste, maar wel goed waren. Waar werd volgehouden ondanks tegenstand en tegenslag. Wat valt daarvan te leren?

Op een gedurfde, beeldende en lichtvoetige manier gaat dit boek in op het vermogen tot moed, oordeelsvorming, falen en volharding. Op een transparante en leerzame manier komt naar voren hoe moed eruitziet, en wat ervoor nodig is om moed te ontwikkelen. Dit boek reikt handvatten aan voor leiders, bestuurders, medewerkers en managers in elke organisatie om koers te houden in het veld van belangen en invloeden, dromen en obstakels.

Specificaties

ISBN13:9789058756275
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:29-10-2018
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Factor MOED! - Durven kiezen en volharden in BV Nederland
Peter Streefkerk | 20 maart 2017
Hoe vaak hoor je iemand niet zeggen: ‘Mijn directie staat niet achter me’, ‘Mijn collega begrijpt me niet’ of ‘Mijn collega’s doen toch hun eigen zin’. Meestal blijft het daar ook bij en kruipt diegene terug in zijn schulp, verongelijkt en vol gevoelens van onbegrip.
Lees verder
recensie
Factor MOED! - Durven kiezen en volharden in BV Nederland
Sonja van Vuren | 15 maart 2017
Wanneer ben je moedig? Wat is ervoor nodig om moedig te zijn? Ken je mensen waarvan jij vindt dat ze iets moedigs hebben gedaan? Wat ís moed eigenlijk? Dat is waar het boek Factor MOED! van Marinka Lipsius en Remco Claassen mee van start gaat. Het is de opmaat naar een onderzoekend en tegelijkertijd praktisch boek.
Lees verder
recensie
Factor MOED! - Durven kiezen en volharden in BV Nederland
Peter Vermeulen | 24 februari 2017
Factor Moed, met als subtitel Durven kiezen en volharden in BV Nederland, kan om meerdere redenen de aandacht trekken. Ten eerste de afbeelding op de cover van een vrouwelijke Samoerai.
Lees verder
recensie
Factor MOED! - Durven kiezen en volharden in BV Nederland
Frank van Kuijck | 7 februari 2017
‘Dat is logisch’, dacht ik bij herhaling toen ik Factor MOED! aan het lezen was. Of was het toch niet zo logisch en denk ik dat het logisch was? Het boek zet je aan tot reflectie over jezelf. Wat is er voor nodig om zaken voor elkaar te krijgen?
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
10 stemmen
10
0
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

nieuws
Benefietseminar Inkopers tegen Kanker
Justin van Lopik 3 mei 2017 Op dinsdagmiddag 23 mei 2017 organiseren Inkopers tegen Kanker (ITK) voor de 3e keer een inhoudelijk seminar. Dit keer met de titel ‘Zeven eigenschappen van een succesvolle inkoop'.
interview
Podcast - Business Books by People Power - Glenn van der Burg in gesprek met Marinka Lipsius
Glenn van der Burg 5 april 2017 Een nieuwe aflevering van Business Books by People Power. Glenn van der Burg is in gesprek met Marinka Lipsius, auteur van Factor MOED.
interview
Marinka Lipsius: ‘Ergens voor staan is iets waar je trots op kunt zijn’
Hans van der Klis 30 november 2016 Marinka Lipsius (spreker, trainer en directiecoach bij Buro ML&P) zou graag zien dat wij iets meer moed durven tonen. In het boek dat zij samen met Remco Claassen over dit onderwerp schreef, Factor MOED!, houdt zij een pleidooi voor de alledaagse variant van moed: gewoon durven doen waarin je gelooft en waar je voor staat. ‘Wij laten ons in deze maatschappij veel te veel leiden door angst.’

Over Marinka Lipsius

Marinka Lipsius is auteur, spreker, mind- en organization programmer. Met haar zakenpartners begeleidt ze directies, managementteams en individuele leidinggevenden op het gebied van leiderschapsontwikkeling, besluitvorming en daadwerkelijke, duurzame transities. Structuur en cultuur gaan bij haar hand in hand. Ze benadert onderwerpen vanuit een verrassende hoek, daagt lezers uit tot nieuwe manieren van denken en tot het zetten van effectieve stappen. Met Remco Claassen schreef ze eerder Factor MOED!.

Andere boeken door Marinka Lipsius

Over Remco Claassen

Remco Claassen is een rebelse spreker & trainer die al jaren volle zalen trekt. Met veel humor richt hij zich op persoonlijk leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit en communicatie. Daarnaast is hij auteur van o.a. de bestsellers IK, WIJ en Verbaal Meesterschap. Dat hij dit laatste tot in de puntjes beheerst blijkt uit het feit dat hij als een van de weinige sprekers in staat is zijn publiek meer dan twaalf uur (!) achtereen op het puntje van hun stoel te houden en met doe-zin naar huis te sturen.

Andere boeken door Remco Claassen

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding en dank

Het eerste deel: Verkenning van moed
1. Fortitudo - een kardinale deugd
2. Moed en zelfkennis
3. Moed in context
4. Moed en angst
5. Moed en geluk
6. De winst en de prijs van moed
7. Moed en vrijheid

Het middendeel: Kompassen, bruine broeken en de ego-wasstraat
Moed vanuit trainersperspectief door Remco Claassen

Het laatste deel: Durven en doen
8. Moedig leiderschap
9. Kijken en luisteren
10. Doen en laten
11. De heldenfabriek - door Rob Groen
12. Moed oefenen
13. Kiezen en volharden
14. Het waardenwiel
15. De ronde tafel

Nawoord
Gesprekspartners en hun achtergrond
Over de auteurs
Geraadpleegde bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Factor MOED!