Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Doen wat werkt

Oplossingsgericht werken, coachen en managen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789089650573
10
Voormalig top 10Totaal 34 dagen
EvergreenTotaal 404 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

'Doen wat werkt' gaat over oplossingsgericht werken, een doelgerichte en respectvolle aanpak om veranderingen te bewerkstelligen. Het is een stimulerende manier om verandering in (werk)situaties succesvol tot stand te brengen.

Kernpunt daarbij is dat de methode zich richt op het onderkennen van problemen, het verhelderen van doelen, het uitvinden van wat werkt om dichter bij die doelen te komen en ten slotte: het doen wat werkt. Er wordt niet gezocht naar wie of wat problemen heeft veroorzaakt. In plaats daarvan helpt de oplossingsgerichte aanpak om wat eerder heeft gewerkt, opnieuw te benutten.

Oplossingsgericht werken biedt perspectief, versterkt optimisme en leidt tot energie en zelfredzaamheid. De methode is praktisch en stimuleert betrokkenheid en samenwerking waardoor resultaten vaak duurzaam zijn.
Oplossingsgericht werken kent drie belangrijke psychologische voordelen: de nadruk op het positieve biedt mensen perspectief, de aandacht voor wat er al is geeft mensen het vertrouwen dat succes bereikbaar is en het zetten van kleine stapjes geeft ze een gevoel van invloed en controle.

In 'Doen wat werkt' legt Coert Visser uit wat oplossingsgericht werken voor u als manager, coach, adviseur of docent kan betekenen. De praktische uitwerkingen en herkenbare voorbeelden helpen u om oplossingsgericht werken zelf toe te passen in uw organisatie of coachings- of adviespraktijk.

'Doen wat werkt' is de winnaar van de GIDS Prijs 2006. Het beste managementboek voor HR.

Specificaties

ISBN13:9789089650573
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:216
Druk:1
Verschijningsdatum:8-12-2010
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Doen wat werkt
José Otte | 28 januari 2013
'Doen wat werkt' gaat over oplossingsgericht werken. Auteur Coert Visser legt uit wat oplossingsgericht werken is voor de manager, de coach, de adviseur en docent. Hij geeft praktische uitwerkingen en herkenbare voorbeelden.
Lees verder
recensie
Doen wat werkt
Alieke Hordijk | 4 juni 2009
In 'Doen wat werkt' beschrijft Coert Visser een nieuwe benadering om menselijk gedrag te veranderen: oplossingsgericht werken. Niet te veel aandacht besteden aan de oorzaak van problemen, maar focus op waar je naar toe wilt, is zijn boodschap. Hoe? Door te doen wat werkt.
Lees verder
recensie
Doen wat werkt
Joke Verplanke | 13 mei 2009
Ik ben al eerder gecharmeerd geraakt van oplossingsgericht werken door de boeken 'Oplossingsgerichte mediation' en 'Oplossingsgerichte coaching'. En nu is er dan Coert Vissers 'Doen wat werkt', over oplossingsgericht werken. Het boek spreekt me aan door de heldere en eenvoudige methode: die is lekker simpel – maar niet altijd eenvoudig om uit te voeren – en werkt!
Lees verder
recensie
Doen wat werkt
Peter de Roode | 19 april 2006
Vaak maken we ons druk over dingen die kúnnen gebeuren, en even vaak doen we dat in negatieve zin. Allerlei 'worst case scenario's' spoken dagelijks door onze hoofden. We lijken een bijna natuurlijke voorkeur te hebben om te kijken naar dat 'halflege glas'. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
30 stemmen
10
11
7
2
0

Over Coert Visser

Drs. Coert Visser MMC (1963) is arbeids- en organisatiepsycholoog, oplossingsgerichte trainer, coach en blogger. Samen met Gwenda Schlundt Bodien richtte hij in 2002 NOAM op, het netwerk voor oplossingsgericht adviseren en managen. Sinds 1998 is hij lid van de hoofdredactie van www.managementsite.net.

Andere boeken door Coert Visser

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Oplossingsgericht werken
2. Verandering verandert
3. Het 7-stappenmodel
4. Het succesperspectief
5. Bouwen op eerdere successen
6. Vier aanvullende technieken
7. Werken met wat er terugkomt
8. Oplossingsgericht sturen
9. Team- en organisatietoepassingen
10. Experts aan het woord
11. Epiloog: hoe gaat het verder?

Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Doen wat werkt