Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Procesinterventies

Hoe je professioneel en wezenlijk bijstuurt als procesregisseur

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789089651679
Direct te downloaden

Samenvatting

Steeds vaker verwachten bestuurders in het publieke domein voorstellen die samen met de buitenwereld zijn gecreëerd. Het belang van externe samenwerking en verankering neemt daarmee toe. Tegelijkertijd weten nog maar weinig organisaties het proces van cocreatie op een succesvolle manier te realiseren. De vraag naar kennis en vaardigheden op het gebied van procesregie is de afgelopen jaren dan ook flink gegroeid.

In haar eerste boek 'Procesregie' beschrijft Dees van Oosterhout de essentie van het vak. Een goede en noodzakelijke basis voor de start van een proces. Maar de theorie is slechts één kant van het verhaal. Hoe kunt u interveniëren als het mis dreigt te gaan? Wat gebeurt er dan met u? En welke interventies zijn er überhaupt mogelijk? In 'Procesinterventies', dat als een vervolg op het eerste boek kan worden gezien, staan deze praktische vragen centraal.

Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden wordt duidelijk hoe u kunt ingrijpen als er tijdens een proces problemen ontstaan of hoe u juist kunt voorkomen dat een situatie anders loopt dan gewenst. U krijgt verschillende technieken aangereikt om te interveniëren op systeem-, groeps- of individueel niveau. Deze professionele interventies werken echter alleen als er vooraf persoonlijke reflectie heeft plaatsgevonden. Daarom is er in dit boek ook aandacht voor de persoonlijke effectiviteit van procesregisseurs.

Specificaties

ISBN13:9789089651679
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:23-3-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Procesinterventies
Nico Jong | 7 januari 2013
De 21ste eeuw wordt wel de eeuw van angst en zorg genoemd. Voortdurende terroristische en financiële bedreigingen zorgen voor een gevoel van machteloosheid. Onze cirkel van invloed wordt steeds kleiner en we vluchten in belevenissen. Tegelijkertijd is er een sterke behoefte aan authenticiteit, vertrouwen en verbinding.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
7 stemmen
7
0
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

opinie
De top 3 van Dees van Oosterhout
Nienke van Oeveren 12 april 2013 Dees van Oosterhout werkt als directeur en eigenaar van Van Oosterhout Adviesgroep BV, een landelijk bureau voor Procesregie, teambuilding en organisatieadvies. In Procesregie beschrijft ze de essentie van het vak. In Procesinterventies, een vervolg op het eerste boek, staan praktische vragen centraal. Welke 3 boeken inspireren haar?
interview
Dees van Oosterhout: De kunst van het interveniëren
Erik de Vries 3 januari 2013 Twee jaar geleden verscheen van Dees van Oosterhout het boek Procesregie. Exact twee jaar later ligt de opvolger in de winkel: Procesinterventies. Reden voor Managementboek Magazine om de auteur wat vragen voor te leggen.
nieuws
Verbinden binnen processen
Nienke van Oeveren 4 december 2012 Procesregie is een vak waarvoor we niet goed opgeleid zijn.’ Dees van Oosterhout doet daar wat aan met haar boeken Procesregie en Procesinterventies. Dit tweede boek presenteerde zij in het hoofdkantoor van ProRail. Met verbinding als centraal thema.

Over Dees van Oosterhout

Dees van Oosterhout is directeur van Van Oosterhout Adviesgroep. Ze werkt als zelfstandig adviseur binnen de overheid, non-profitorganisaties en het bedrijfsleven. Het is haar passie om haar opdrachtgevers zodanig te ondersteunen, dat zij vanuit hun eigen kracht en authenticiteit hun beoogde doel en resultaat behalen. 'Rolswitch' is haar vijfde boek op rij. Eerder schreef zij de succesvolle boeken 'Procesregie', 'Procesinterventies', 'Toolkit procesregie' en 'Politieke Intelligentie'.

Andere boeken door Dees van Oosterhout

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Verbinding door procesregie
2. Procesregie, de essentie
3. Persoonlijke reflectie als basis voor elke interventie
4. Interventies op systeemniveau
5. Interventies op groepsniveau
6. Interventies op individueel niveau
7. Levend leiderschap

Dankwoord
Literatuurlijst
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Procesinterventies