Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Niet voor HR

Omdat inclusie teamwork is

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789462158726
Voormalig top 100Totaal 94 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit boek gaat over doen. We praten genoeg over diversiteit en inclusie, maar hoe werk je stap voor stap toe naar een duurzaam diverse en inclusieve organisatie? Wat doe je op welk moment zodat je iedereen meekrijgt? Voor beginners maar zeker ook voor gevorderden die met dit boek een goed beeld krijgen van de fasen van inclusie, wie je nodig hebt en wat je per fase moet doen om een inclusie organisatiecultuur te creëren.

Concrete antwoorden op bovenstaande (en andere) D&I vragen en als houvast het revolutionaire inclusiemodel AIM, waarmee je direct aan de slag kunt. Veel organisaties stellen iemand van HR aan als D&I-manager. Maar voor een inclusieve organisatiecultuur moeten alle afdelingen, inclusief de top van de organisatie doordrongen zijn van de noodzaak van diversiteit en inclusie. Vandaar de titel: Niet voor HR.

Wendy Broersen is internationaal DEI-expert op het gebied van genderdiversiteit en inclusie. Ze is al bijna twintig jaar serial entrepreneur, won verschillende awards en nominaties, had haar eigen tv-show op RTL ‘Supervrouwen’, is gastdocent op de Universiteit van Amsterdam, auteur en internationaal spreker. Met haar bedrijf Superpeople Company helpt ze organisaties in binnen- en buitenland om meer diversiteit aan te trekken, te behouden en ervoor te zorgen dat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Dit boek leest zoals je zou luisteren naar een presentatie van Wendy: haar focus op alles wat er allemaal wel mogelijk is, raakt en activeert. Haar mix van kennis, wetenschappelijke data, interessante voorbeelden en bewezen succesvolle tips geven handvatten om meteen zelf aan de slag te gaan. En zelfs het lettertype in dit boek is inclusief. Het zorgt ervoor dat mensen met dyslexie het boek makkelijker kunnen lezen.

Specificaties

ISBN13:9789462158726
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:152
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:13-6-2023
ISSN:

Expertrecensies (2)

Niet voor HR - ‘Direct aan de slag met diversiteit en inclusie’
Jos Groen | 19 oktober 2023
Jos Groen las ‘Niet voor HR’ van Wendy Broersen. ‘Tussen alle boeken over diversiteit en inclusie, heb ik hiermee een boek in handen dat praktische handvatten biedt om direct mee aan de slag te gaan’, schrijft hij in zijn recensie. 
Lees verder
Niet voor HR - ‘Praktische handvatten voor diversiteit en inclusie’
Henk Jan Kamsteeg | 26 september 2023
Er verschijnen de laatste jaren veel boeken over diversiteit en inclusie. ‘Niet voor HR’ van Wendy Broersen is een mooie praktische aanvulling. De ondertitel ‘Omdat inclusie teamwork is’ geeft de insteek goed weer: D&I vraagt om commitment, een intrinsieke motivatie en de wil om in dit proces te blijven investeren. En niet alleen van HR.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
9 stemmen
9
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Niet voor HR - Omdat inclusie teamwork is
Wendy Broersen 29 juni 2023 Inclusie is niet alleen maatschappelijk een hot issue, ook organisaties komen er niet meer onderuit. En... inclusie is teamwork. Wendy Broersen schreef er een boek over: ‘Niet voor HR’. In dit artikel deelt Broersen welke teamleden je beslist nodig hebt en welke eigenschappen nodig zijn binnen het Dreamteam.

Over Wendy Broersen

Wendy Broersen is internationaal DEI-expert op het gebied van genderdiversiteit en inclusie. Ze is al bijna twintig jaar serial entrepreneur, won verschillende awards en nominaties, had haar eigen tv-show op RTL, is gastdocent op de Universiteit van Amsterdam, auteur, internationaal spreker en regelmatig in de media.  Met haar bedrijf Superpeople Company helpt ze organisaties in binnen- en buitenland om meer diversiteit aan te trekken, te behouden en ervoor te zorgen dat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zelf ontwikkelde ze het revolutionaire inclusie maturity model AIM waarover haar boek ‘NIET voor HR’ gaat. Aanzetten tot actie is wat zij het liefste doet. Ze is bedenker en gastdocent van het D&I Master Programma op de Universiteit van Amsterdam, waaraan professionals uit heel Europa deelnemen. Zelf zegt ze hierover: “Het slechtste businessmodel ooit, want eigenlijk leid ik mensen op om te kunnen wat ik kan. Maar ik ben er vast van overtuigd dat ik het niet alleen kan. En de mensen die zich met dit onderwerp bezighouden, hebben kennis en inzichten nodig om dit werk goed te kunnen doen. Het Master Programma zorgt dus voor meer mensen die het DEI-verschil kunnen maken. En daar word ik heel blij van.” Wendy heeft focus op alles wat er allemaal WEL mogelijk is, raakt en activeert. Haar mix van kennis, wetenschappelijke data, gebruik van AR/VR en gamifaction, interessante voorbeelden en bewezen succesvolle tips geven altijd handvatten om meteen zelf aan de slag te gaan.

Andere boeken door Wendy Broersen

Inhoudsopgave

Voorwoord Ruud van Dusschoten

Inleiding

Hoofdstuk 1: Waarom diversiteit en inclusie noodzakelijk zijn voor iedere organisatie
Intermezzo 1: Genderdiscriminatie
Hoofdstuk 2: AIM, An Inclusion Model
Intermezzo 2: Discriminatie op basis van etniciteit en cultuur
Hoofdstuk 3: Zo creëer je jouw D&I-dreamteam
Intermezzo 3: Discriminatie op seksuele geaardheid, leeftijd en beperking
Hoofdstuk 4: Fase 1 - Basis: D&I staat op de agenda
Hoofdstuk 5: Fase 2 - Bewust: het nut van data en programma’s
Hoofdstuk 6: Fase 3 - Begrip: KPI’s en L&D
Hoofdstuk 7: Fase 4 - Integratie: van D&I naar DEI
Hoofdstuk 8: Fase 5 - Duurzaam: sociale impact en actualiteit

Over Wendy Broersen
Dank
Bronnen en inspiratie
Begrippenlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Niet voor HR