Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Heeft iemand de overhead nog nodig?

Naar de overheadloze organisatie van de toekomst

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789462201040
Direct te downloaden

Samenvatting

De crisis laat zijn sporen na. Een kopgroep van organisaties neemt radicaal afscheid van overheadfuncties. Geen gebouw meer, geen secretaresses, en ook tal van andere functies verdwijnen. Deze creatieve organisaties gaan veel verder dan de benchmark, ze denken door waar anderen stoppen en maken maximaal gebruik van de technologische mogelijkheden. Ze leggen overheadtaken terug in de lijn van de organisatie, ondersteund door ICT-oplossingen. Daardoor nemen de taken nauwelijks nog tijd in beslag.

Wat begon met het schrappen van administraties, met een hr-selfserviceconcept, met een digitale bibliotheek en archief, zet zich door naar de gehele bedrijfsvoering. De overhead staat aan de vooravond van een reeks ontwrichtende innovaties, met grote gevolgen voor organisaties, voor opleidingen en voor mensen. Huijben en Geurtsen schetsen de ontwikkelingen en geven aan hoe we ons daarop kunnen voorbereiden. Na Heeft iemand de overhead gezien? is nu eerder de vraag: Heeft iemand de overhead nog nodig?

De auteurs publiceerden samen Heeft iemand de overhead gezien? in 2008.

Specificaties

ISBN13:9789462201040
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:128
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-8-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.2 van de 5
30 stemmen
18
6
3
0
3

Interviews en artikelen (1)

interview
Mark Huijben: ‘Niet politiek of economie bepalen toekomst, maar technologie’
Ronald Buitenhuis 28 oktober 2014 Professionals die zelf hun administratie doen met slimme ICT, gemeentehuizen en kantoren die verdwijnen, minder managers en secretaresses, HR en finance & control personeel, meer zelfsturing…. De toekomst is aan de overheadloze organisatie, zo betogen Mark Huijben en Arno Geurtsen in Heeft iemand de overhead nog nodig?

Over Mark Huijben

Mark Huijben (1970), organisatieadviseur, richt zich op het praktisch en impactvol oplossen van complexe vraagstukken. Hij werd genomineerd en was finalist bij de Vakprijs voor Organisatieadviseurs en de verkiezing Managementboek van het Jaar, met Heeft iemand de overhead gezien? Na zijn studies Econometrie en Bedrijfseconomie promoveerde hij in de Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen met een proefschrift over de organisatie van overhead- oftewel bedrijfsvoeringsfuncties. Daarnaast is Mark als managementadviseur verbonden aan het benchmarkprogramma Vensters voor Bedrijfsvoering (www.vensters.net). Daarvoor was hij zestien jaar werkzaam voor Berenschot als senior managing consultant en als directeur en oprichter van het Kenniscentrum Benchmarking en Bedrijfsvoering. Hij begon zijn loopbaan als stafmedewerker en projectmanager van een interne organisatieverandering bij CPS Onderwijsontwikkeling en advies. Naar aanleiding van zijn proefschrift verzorgde hij verder veel masterclasses in Nederland en Vlaanderen (www.huijbenoverheadmanagement.nl).

Andere boeken door Mark Huijben

Over Arno Geurtsen

Dr. Arno Geurtsen RC (1963) studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit. Hij is gepromoveerd op het onderwerp bestuurlijke informatieverzorging. Hij heeft ruime ervaring als manager, bestuurder en toezichthouder in het publieke domein. Momenteel is hij verbonden aan het Zijlstra Center for Public Control and Governance van de Vrije Universiteit, waar hij onderzoek doet naar stakeholdermanagement.

Andere boeken door Arno Geurtsen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Heeft iemand de overhead nog nodig?