Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Beren op de weg, spinsels in je hoofd

Omgaan met emoties op het werk: de Rationele Effectiviteits Training

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789462722798
10
Voormalig top 10Totaal 64 dagen
EvergreenTotaal 1666 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Van Beren op de weg, spinsels in je hoofd zijn al ruim 275.000 exemplaren verkocht. In deze herziene editie vind je nieuwe actuele voorbeelden. Ook de vormgeving van het binnenwerk is aangepast, zodat het boek nog aantrekkelijker is om te lezen. Piekeren over problemen, ergernissen, gevoelens van onmacht en onrecht.

Veel mensen hebben dagelijks te maken met deze bronnen van spanning en onrust. Dat maakt werken vermoeiend of zelfs uitputtend in plaats van prettig. Vaak leggen zij de oorzaak ervan bij de situatie zelf. ‘Het ligt niet aan mij’, denken ze. Een groot deel van die narigheid veroorzaken we echter zelf.

Onze manier van denken en fantaseren bepaalt uiteindelijk hoe we ons voelen en hoe we ons opstellen en gedragen. Dit is het uitgangspunt van de Rationele Effectiviteits Training (RET) Met dit boek leer je beter omgaan met allerlei situaties in het werk die aanleiding kunnen zijn voor ergernissen, stress, niet-productief gedrag en slechte sociale contacten. De vele voorbeelden in het boek maken de boodschap duidelijk: een manager van emoties heeft zichzelf beter in de hand.

Specificaties

ISBN13:9789462722798
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:112
Druk:32
Verschijningsdatum:23-12-2020
ISSN:
Jongbloed:Diversen

Lezersrecensies

3.8 van de 5
50 stemmen
13
19
13
4
1

Interviews en artikelen (1)

nieuws
In memoriam: Theo IJzermans
Annegreet van Bergen 14 januari 2009 ‘Een naam die niet op een rouwkaart hoort, maar op een boekcover.’ Zo reageert Monique Lindzen, directeur van Uitgeverij Thema, op het overlijden van Theo IJzermans. De psycholoog die RET (Rationele Effectiviteits Training) naar Europa bracht, stierf op 64-jarige leeftijd, op reis in Ecuador, geheel onverwacht in zijn slaap.

Over Theo IJzermans

Drs. Theo IJzermans (1944-2009) was zelfstandig gevestigd psycholoog, psychotherapeut en coach (www.ijzermans.org). Sinds begin jaren tachtig was hij betrokken bij opleidingen voor trainers en adviseurs van het bureau Schouten & Nelissen in Zaltbommel. Van 1974 tot 1994 was hij parttime werkzaam als psychotherapeut bij de RIAGG Zaanstreek/Waterland. Hij was opgeleid als gedragstherapeut en gezinstherapeut. Bij het Albert Ellis-instituut in New York werd hij opgeleid tot RET-therapeut. (Rationeel-Emotieve Therapie) Sinds 1990 was hij erkend supervisor voor dit instituut. Hij publiceerde eerde onder meer op het gebied van fobieën, verlegenheid, sociale vaardigheidstrainingen en ongehoorzaamheid in organisaties. Samen met Jan Schouten was hij redacteur van de voorlichtingsserie 'Zorgen voor jezelf' bij Uitgeverij Boom. Tot voor kort schreef hij regelmatig columns voor het weekblad Intermediair. Naast: 'Beren op de weg, spinsels in je hoofd' schreef hij al of niet met een coauteur: 'Het woord is nu aan u!' (Eckhardt, IJzermans, Thema, 1994), 'Productief denken een handleiding voor trainers' (IJzermans, Dimattia, Boom, 1993), 'Reaching their minds. A trainers manual for rational effectiveness training' (Dimattia, IJzermans, Institute for Rational Emotive Therapy, New York, 1996), 'Het geheim van de moeilijke klant, weerstand in adviesrelaties' (IJzermans, Thema 1996), 'Pas op voor promotie! En andere berichten van de werkvloer' (IJzermans, Boom 1999) en 'Je zult maar de baas zijn. Over de persoonlijke kanten van leidinggeven' (IJzermans, Dijkstra, Thema 2000).

Andere boeken door Theo IJzermans

Over Coen Dirkx

Coen Dirkx is politicoloog, afgestudeerd in politiek mondiale vorming en politieke socialisatie. In zijn hele werkzame leven heeft hij zich beziggehouden met communicatie en communicatieprocessen. Hij werkte afwisselend als communicatieadviseur of communicatiemanager, o.a. bij Schouten & Nelissen, SBI training & advies, Onafhankelijk Toneel, zorgorganisatie Philadelphia, De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, Movares, Nederlandse Spoorwegen, De Belastingdienst en Syntrus Achmea. Momenteel is hij senior communicatieadviseur bij NHG, de Nationale Hypotheek Garantie, in Utrecht. Zijn boeken zijn te herkennen door gemakkelijk leesbaar taalgebruik met heldere voorbeelden, waarin (soms) ingewikkelde theorieën zijn teruggebracht tot heldere en toepasbare inzichten in de (werk)praktijk. In zijn vrije tijd maakt hij graag radioprogramma’s. Op dit moment bij het platform Praatfm.nl met programma’s als Soul Searching en Musica Poëta, waarin hij poëzie en muziek met elkaar verbindt. Kijk ook op: https://www.praatfm.nl/terugluisteren/soul-searching/ en https://www.praatfm.nl/terugluisteren/musica-poeta/.

Andere boeken door Coen Dirkx

Inhoudsopgave

1 Hoe ‘maak’ je je eigen stress?
2 Wat je denkt, dat voel je
3 Kromme redeneringen en sterke emoties
4 Wie maakt wie gek?
5 Het kan anders!
6 ‘Er gaan vreselijke dingen gebeuren’
7 ‘Dat mag toch niet!?’
8 ‘Zie je wel, ik deug niet!’
9 Beter kijken en luisteren naar jezelf
10 ‘Klopt dat wel?’
11 RET in acht stappen
12 De kracht van de verbeelding
13 De stress van je medewerkers
14 ‘Ja, maar ...’

Bijlage: het achtstappenmodel
Literatuur
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beren op de weg, spinsels in je hoofd