Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De afstudeerscriptie

Over de planning, indeling en formulering van Bachelor- en Mastertheses

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789463190572
Direct te downloaden

Samenvatting

Hè, hè, bijna klaar met mijn studie. Nu alleen nog even de afstudeerscriptie. Was dat maar ‘even’! Bijna altijd vraagt het opzetten, indelen en schrijven ervan meer tijd dan gedacht en gepland. En dat kan vervelende consequenties hebben: nog eens collegegeld betalen, een hogere studieschuld opbouwen en/of de dure hulp van een commercieel scriptiebureau inroepen.

Dit boek beoogt je te helpen dat te voorkomen. Het doet dat aan de hand van talrijke tips die gebaseerd zijn op de langdurige ervaring van de auteur als begeleider van afstudeerstudenten in het Hoger Onderwijs. Die tips worden rijk geïllustreerd met voorbeelden uit de bachelor- en mastertheses van diverse studierichtingen.

Wat kun je in De Afstudeerscriptie verwachten? Antwoord op de volgende vragen:
- Hoe kom ik aan een geschikt onderwerp voor mijn afstudeerscriptie?
- Aan welke eisen moeten de daaruit af te leiden doel- en vraagstelling en onderzoeksstrategie voldoen?
- Wat zijn de belangrijkste componenten van een duidelijk en haalbaar scriptieplan/onderzoeksvoorstel?
- Waar en hoe vind ik in de bibliotheek/mediatheek en op internet relevante en betrouwbare informatie over mijn onderwerp?
- Op welke wijze verwerk ik de door mij gevonden informatie in aantekeningen?
- Welke mogelijkheden zijn er om mijn tekst in te delen? Welke standaardstructuren kunnen mij daarbij helpen? Op welke valkuilen moet ik bij de indeling beducht zijn?
- Wat zet ik in de hoofdonderdelen van mijn scriptie: Inleiding, Theoretisch Kader, Onderzoeksopzet/Methode, Resultaten, Discussie, Conclusies, Aanbevelingen?
- Hoe ga ik om met de bijkomende onderdelen: Omslag, Titelpagina, Voorwoord, Inhoudsopgave, Samenvatting, Aangehaalde literatuur/Literatuuropgave?
- Waarom is het belangrijk mijn tekst weloverwogen in alinea’s op te splitsen? Hoe maak ik van deze alinea’s samenhangende, afgeronde en overzichtelijke eenheden?
- Met welke stilistische technieken zorg ik voor een begrijpelijke en prettig leesbare tekst? Hoe om te gaan met opsommingen? Met ‘ik’ of ‘wij’? Met de lijdende vorm (passieve formuleringen) of de bedrijvende vorm (actieve formuleringen)? Met tangconstructies? Met de naamwoordstijl?

Specificaties

ISBN13:9789463190572
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:9-9-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De afstudeerscriptie