Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Denken in organisaties - gratis voorpublicatie

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9797090096037
10
Voormalig top 10Totaal 30 dagen
Voormalig top 100Totaal 118 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Gratis download
Deze voorpublicatie (PDF) is gratis te downloaden en bevat 63 pagina's uit het boek 'Denken in organisaties'. Een boek dat de aandacht verdient.

Over het boek
Veel economische wetten die lange tijd de basis vormden van het denken in organisaties werken niet meer. Het dogmatische geloof in marktwerking, vraag en aanbod, winstdenken en een amorele groei om de groei zorgt ervoor dat bedrijven krakend tot stilstand komen. De leefomgeving van toekomstige generaties loopt daarbij onherstelbare schade op. Het is hoog tijd om anders na te denken over samenwerken, duurzame ontwikkeling en rijkdom. Maar hoe dan?

In 'Denken in organisaties' grijpen Tjip de Jong en Joseph Kessels terug op de belangrijkste inzichten uit de verlichtingsfilosofie en passen die toe op vraagstukken van de 21ste eeuw. Daardoor ontstaat er ruimte voor innovatie, vernieuwing en duurzame verandering. Al filosoferend komen zij tot een inspirerende routekaart waarmee ze nieuwe inzichten bieden om naar de toekomst van organisaties te kijken. Zij moedigen aan om weer zelfstandig en kritisch te durven denken, met meer aandacht voor altruïsme, empathie en duurzaamheid als drijfveren voor het menselijk handelen.

Specificaties

ISBN13:9797090096037
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Verschijningsdatum:4-10-2018
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Denken in organisaties
Jan Boerstra | 5 december 2018
recensie
Denken in organisaties - 'Een uitstekend perspectief'
Peter de Roode | 2 juli 2018
We zijn toe aan een nieuwe Verlichting. Het economisch denken heeft ons veel gebracht maar brengt ons niet meer verder. Hoe kunnen organisaties en hun mensen veranderen zonder zich ‘gevangene van een systeem’ te voelen?
Lees verder
recensie
Denken in organisaties - 'Zet aan het denken'
Pleunie Warnink | 14 juni 2018
Denken in organisaties doet precies dat, het zet je aan het denken. De auteurs koppelen het economisch denken en handelen aan filosofische stromingen. Hoewel het boek goed geschreven is, leest het niet altijd even makkelijk weg. Waarschijnlijk omdat je om de zoveel bladzijdes de boel even moet laten bezinken.
Lees verder
recensie
Denken in organisaties - 'Een belangrijk boek'
Paul Misdorp | 11 mei 2018
Denken in organisaties van Tjip de Jong en Joseph Kessels is een belangrijk boek dat past in deze tijd van elkaar opvolgende crises op tal van gebieden en niet in de laatste plaats in organisaties. De auteurs zien het boek als een traktaat.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
6 stemmen
6
0
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

interview
Tjip de Jong: ‘Denk anders na over samenwerken, duurzame ontwikkeling en rijkdom’
Pierre Spaninks 3 juni 2018 Het dogmatische geloof in marktwerking, vraag en aanbod, winst-denken en een amorele groei om de groei zorgt ervoor dat bedrijven krakend tot stilstand komen. De leefomgeving van toekomstige generaties loopt daarbij herstelbare schade op, betogen Tjip de Jong en Joseph Kessels in Denken in organisaties. Voor een alternatief grijpen zij terug op inzichten uit de tijd van de Verlichting. We vroegen de eerste van de twee in het kader van 'April filosofiemaand' om een toelichting op die keus.
preview
Denken in organisaties - Pleidooi voor een nieuwe Verlichting
Tjip de Jong 15 maart 2018 Het is tijd om verder te kijken dan onze (economische) neus lang is, want veel economische wetten die lange tijd de basis vormden van het Denken in organisaties werken niet meer.
column
Tjip de Jong - Van economische golven naar duurzame donuts
Tjip de Jong 14 maart 2018 Zoals velen met mij koos ik op mijn middelbare school voor Economie als examenvak. Mijn lot was voor een aantal jaren verbonden aan complexe macro-economische theorieën ooit bedacht door de Britse econoom Keynes.

Over Tjip de Jong

Tjip de Jong is als adviseur en onderzoeker verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een internationaal netwerk dat organisaties, teams en individuen ondersteunt rondom leer- en ontwikkelvraagstukken. In 2010 verdedigde hij een proefschrift dat dieper inging op de relatie tussen sociale netwerken, leerprocessen en innovatie. Daarnaast is hij gastdocent bij onder andere de Foundation for Corporate Education, de Universiteit Twente en de Hanzehogeschool. In zijn advieswerk maakt hij gebruik van het perspectief van de speelse organisatie. Niet teveel plannen en ontwerpen, maar aan de slag! Ervaringen om te leren staan hierin centraal. Perspectieven als spanning, spel, schoonheid zijn daarin belangrijke ingrediënten: om snel aan de slag te gaan en lichtheid en speelsheid te brengen rondom taaie vraagstukken.

Andere boeken door Tjip de Jong

Over Joseph Kessels

Joseph Kessels is hoogleraar-emeritus Human Resource Development aan de Universiteit Twente en hoogleraar-emeritus Educational Leadership aan de Open Universiteit. In de periode 1995 - 2000 werkte hij aan een vergelijkbare leeropdracht aan de Universiteit Leiden. Een aantal jaren vervulde hij de functie van Dean van TSM Business School. In 1993 promoveerde hij cum laude op een onderzoek naar het ontwerpen van succesvolle opleidingsprogramma's. Samen met Cora Smit startte Kessels in 1977 Kessels & Smit, The Learning Company, dat in de afgelopen dertig jaar uitgroeide tot een internationaal advies- en onderzoeksbureau op het gebied van opleiden, leren en ontwikkelen van mensen in hun werk. Tot en met 2010 is hij aan dit professionele netwerk verbonden gebleven. Kessels' belangstelling gaat voornamelijk uit naar het onderzoek en ontwerp van leeromgevingen ten behoeve van kennisproductiviteit, innovatie en de ontwikkeling van sociaal kapitaal. Hij verzorgde tal van wetenschappelijke en praktijkgerichte publicaties op deze terreinen. De Nederlandse Vereniging van HRD-professionals (NVO2) verleende hem de eerste Opleidingsonderscheiding. Van de Twentse studenten kreeg hij in 2000 de Universitaire Onderwijsprijs. Hij is benoemd als Advisor of the Korean Professional Management Academic Society.

Andere boeken door Joseph Kessels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Denken in organisaties - gratis voorpublicatie