Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Collegereeks

Veranderkunde

Veranderen, vernieuwen en verbeteren

Collegereeks met Annemieke Roobeek, Arend Ardon, Yousri Mandour, Chris Out, Jaap Boonstra, Annemarie Mars

Collegereeks met Annemieke Roobeek, Arend Ardon, Yousri Mandour, Chris Out, Jaap Boonstra, Annemarie Mars

Veranderkunde

Veranderen, vernieuwen en verbeteren

Met onder andere...

Annemieke Roobeek Annemieke Roobeek
Arend Ardon Arend Ardon
Yousri Mandour Yousri Mandour

Over deze collegereeks

Na afloop van de collegereeks:

 • Heb je inspiratie hoe jij kunt bouwen aan echte vernieuwing;
 • Heb je antwoord op de vraag #Hoedan;
 • Weet je de verschillende strategieën toe te passen;
 • Heb je handvatten om aan de slag te gaan;
 • Weet je hoe je om moet gaan met frictie, spanningsvelden en valkuilen;
 • Weet je hoe je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in kan zetten.

Voor wie is deze collegereeks interessant?

 • Directeuren en managers die hun organisatie of afdeling willen afstemmen op maatschappelijke ontwikkelingen of vragen vanuit de markt.
 • HR, projectleiders adviseurs of consultants, actief betrokken bij interne veranderprocessen
 • Verandermanagers, verantwoordelijk voor een veranderopdracht bij opdrachtgevers.

Boekenpakket bij deze collegereeks

Traag versnellen
Arend Ardon
Traag versnellen
28,95
De strategie van de Kreeft
Yousri Mandour
De strategie van de Kreeft
31,99
Veranderen als samenspel
Jaap Boonstra
Veranderen als samenspel
43,95
89
De functie van frictie
Annemarie Mars
De functie van frictie
29,-
Structuring for extreme revenue growth
Chris Out
Structuring for extreme revenue growth
19,95

Programma

6 colleges
Middagprogramma van 14:30 - 17:30 uur
Maandag 26 september Samenwerken aan verandering in ecosystemen
Nieuwe organiseerprincipes geven vleugels aan vernieuwingen. Hoe ontsluit je snel kennis en zorg je dat er netwerkend samengewerkt wordt in ecosystemen? Hoe zet je alle kenniswerkers in hun kracht? Wat betekent het voor leidinggevenden als er wordt losgelaten om ruimte te geven aan samenwerken tussen organisaties? In dit college leer je alles over nut en noodzaak van horizontaal netwerkleiderschap.
Maandag 3 oktober Traag versnellen
Vaak is er sprake van een fundamentele spanning: met ons hoofd zijn we in de toekomst, maar met ons gedrag zijn we in het verleden. Hollend naar de toekomst repeteren we onbewust routines uit het verleden. Zo ontstaat een kloof tussen wat we nastreven en waartoe we echt in staat zijn. Door onbesuisd te gaan hollen, produceren we onbedoelde traagheid. Op de automatische piloot zien we niet wat we doen.  In dit college laat Arend Ardon de waarde zien van bewuste vertraging. Met concrete handvatten en inspirerende praktijkvoorbeelden laat Arend Ardon zien hoe je dit aangaat
Maandag 10 oktober Groeien door verandering
Groei zonder verandering is lastig. Extreme groei zonder continue verandering is onmogelijk. Veel bedrijven hebben sterke groei ambities, maar vergeten een belangrijk element. Hoe zorgen we ervoor dat in de nieuwe digitale wereld de gehele organisatie mee kan blijven komen? Snappen ze de nieuwe wereld genoeg? Hebben de mindset en skillset die nodig is om mee te blijven komen? Heb je de ingrediënten voor de benodigde wendbaardheid? In dit college neemt Chris Out je mee in wereld van growth hacking, extreme omzet groei en hoe veranderkunde hier de sleutel tot succes is. Na dit college gaat veranderkunde echt meetbare impact maken.
Maandag 31 oktober Strategie van de kreeft
Tijdens dit college krijg je antwoord op de vraag #Hoedan? En krijg je inspiratie hoe jij kunt bouwen aan echte vernieuwing. De strategie van de kreeft laat overtuigend zien dat je alleen echt kunt veranderen en vernieuwen als je een gevoel van ongemak durft te omarmen, het vernieuwingsproces apart organiseert en durft te kannibaliseren. Zoals een kreeft zijn pantser afwerpt om te groeien. In dit college leer je hoe je ruimte in je organisatie creëert voor echte vernieuwing. Doorloop de weg van visie naar het realiseren van nieuwe waarde.
Maandag 7 november Veranderen als samenspel
Veranderen als samenspel past in een situatie waarin mensen leren omgaan met onzekerheid en samen een nieuwe werkelijkheid creëren. Deze invalshoek op veranderen vergt moed om een onzekere situatie te betreden en spanningen onder ogen te zien. Dan wordt verandering mogelijk door samenspel. Dit samenspel draagt bij aan diepgaande vernieuwing in onze organisaties en de wereld om ons heen.  Tijdens dit college van Jaap Boonsta krijg je diepgaand inzicht om impact te hebben en te krijgen in de veranderingen die ze voor zich zien.
Maandag 14 november De functie van frictie
Wrijving en schuring helpen om de best mogelijke richting te kunnen vinden én om samen ons gedrag tot leven te wekken. Zonder frictie geen verandering. Bij veranderingen komt negativiteit los die beweging in de weg zit. Of er komt te weinig frictie los, waardoor de beweging stilvalt. Als we verandering willen laten slagen, moeten we de frictie opzoeken die helpt en wegblijven bij de frictie die hindert. In dit college wordt de scheidslijn tussen functionele en disfunctionele frictie onderzocht. Kunnen we de functionele frictie opzoeken door elkaar de juiste vragen te stellen en door op te staan voor wat ons aan het hart gaat.

Sprekers

Annemieke Roobeek
Annemieke Roobeek
hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement, Nyenrode Business Universiteit.
Arend Ardon
Arend Ardon
Arend Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio, een bureau dat inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Ook treedt hij op als spreker en is hij als kerndocent aan diverse business schools verbonden.
Yousri Mandour
Yousri Mandour
Yousri Mandour is partner bij ICSB Marketing en Strategie. Hij is gespecialiseerd in strategie, onderzoek en innovatiemanagement.
Chris Out
Chris Out
Chris Out is internationaal expert op het gebied van growth hacking en het structureren van extreme omzet groei. Hij heeft het eerste growth hacking agency van Nederland opgericht en dat in 2020 succesvol verkocht. Chris is een veel gevraagd spreker en heeft over heel de wereld mensen mogen inspireren.
Jaap Boonstra
Jaap Boonstra
Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatiedynamiek’ aan Esade Business School in Barcelona, hoogleraar ‘Organisatieverandering’ aan de Rotterdam School of Management, en kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Als onafhankelijk adviseur ondersteunt hij organisaties in hun ontwikkeling. Hij schreef meerdere boeken over organisatieverandering, organisatiecultuur en leiderschap.
Annemarie Mars
Annemarie Mars
Annemarie Mars is veranderkundig adviseur en spreker. Ze is de auteur van onder andere ‘Hoe krijg je ze mee?’ en ‘De functie van frictie’. 

Accreditatie

Na afloop ontvang je een waardevol deelnamecertificaat.

Praktische informatie

Locatie

Van der Valk, Veenendaal

Bastion 73 3905 NJ Veenendaal

Routebeschrijving

Programma

Elk college vindt plaats op een maandagmiddag van 14:30 tot 17:30 uur.

College 1: 26 september 2022
College 2: 3 oktober 2022
College 3: 10 oktober 2022
College 4: 31 oktober 2022
College 5: 7 november 2022
College 6: 14 november 2022

Voorwaarden

Deze collegereeks wordt georganiseerd door PW.academy, onderdeel van Vakmedianet, in samenwerking met Managementboek. Je aanmelding wordt bevestigd en gefactureerd door PW.Academy.

Veilige deelname
Voor alle klassikale colleges volgen wij de strikte richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Mochten de regels vanuit de overheid strenger worden, dan is er voor deze opleiding een kwalitatief gelijkwaardig digitaal alternatief.

Reguliere annuleringsvoorwaarden
De inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Tot uiterlijk vier weken voor de aanvangsdatum van het eerste college kan dat kosteloos. In geval van annulering na vier tot twee weken voor aanvang van het eerste college is 25% van het inschrijfgeld verschuldigd. Meld je jezelf binnen twee weken voor aanvang af of ben je afwezig zonder annulering, zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag aan je te berekenen.

Verhindering
Kun je een college niet bijwonen? Het betreffende college inhalen is helaas niet mogelijk. Je kunt kosteloos een plaatsvervanger bij ons aanmelden via info@managementboek.nl.

Ook interessant voor u"

28 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
29 SEP
Seminar
Op 29 september komen sprekers uit de nationale én internationale top samen in Amsterdam. Om je in één dag bij te praten over het maken van impact als leider. Meer
995,-
12 OKT
Seminar
Tijdens derde editie van het Jaarcongres Veranderen met Impact krijg je inspiratie vande Inner Development Goals; een unieke combinatie van vaardigheden die we nodig hebben om complexe maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Meer
545,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden